Huawei je predstavil svoj novi zložljiv pametni telefonom Huawei Mate Xs, naslednika modela Mate X. V novem modelu so vse najnovejše Huaweieve tehnologije, med drugim procesor Kirin 990 5G z integriranim modemom za omrežja pete generacije (5G) in izboljšan tečaj Falcon Wing, ki omogoča brezhibno uporabniško izkušnjo uporabe naprave v načinu telefona ali tabličnega računalnika.

Pametni telefon Huawei Mate Xs omogoča popolno doživetje na zaslonu velikem 20,32 cm (8 palcev), kar je mogoče zaradi popolnoma nove zasnove. Tečaj Falcon Wing, prvič uporabljen v lanskem modelu Mate X, z več kot 100 povezanimi deli, okrepi napravo in nudi brezhibno uporabniško izkušnjo v obeh načinih delovanja. Narejen iz kovinske spojine na osnovi cirkonija je veliko bolj trpežen in omogoča polni 180-stopinjski pregib.

Huawei Mate Xs je zložljiv pametni telefon z dvema zaslonoma, glavnim 16,76-centimetrskim (6,6-palčni) in drugim 16,20-centimetrskim (6,38-palčni), ki skupaj tvorita velik 8-palčni zaslon, ko je naprava razprta in deluje v tabličnem načinu.
Huawei Mate Xs ima osmimi jedri procesor Kirin 990 5G. Procesorske zmogljivosti čipa nadgrajuje še 16 grafičnih jeder Mali-G76, za izvajanje algoritmov umetne inteligence pa poskrbi nevronska enota (NPU), zasnovana v Huaweievi arhitekturi Da Vinci. Procesor Kirin 990 5G ima integriran modem za mobilna omrežja pete generacije, kar mu poleg visokih zmogljivosti omogoča tudi zanesljivejšo povezljivost, pri boljši učinkovitosti in manjši porabi energije.

Štiri zadnje kamere Leica SuperSensing so razporejene v navpičnem nizu vzdolž bočne stranice. Glavna kamera je s tipalom ločljivosti 40 milijonov pik in zaslonko f/1.6, 16 milijonsko z ultra širokim kotom (f/2.2), optično stabiliziran teleobjektiv z 8 milijoni točk (f/2,4) in kamero za zaznavo globine prizora. Sklop kamer podpira optično in z umetno inteligenco podprto stabilizacijo, ki omogočata stabilne video posnetke in do 30-kratno hibridno povečavo. Izredno je tudi fotografiranje v slabih svetlobnih razmerah, saj gre občutljivost ISO do 204800.
Huawei Mate Xs nove zmogljivosti prinaša tudi ljubiteljem snemanja selfijev, saj so jim na voljo vse štiri omenjene kamere. Pri uporabi le teh uporabi drugi zaslon, ko je naprava zložena, to pa omogoča popolnoma novo raven kakovosti tovrstne fotografije.

Zložljivi telefon Huawei Mate Xs je opremljen s sistemom EMUI10.0.1, ki temelji na odprtokodnem mobilnem operacijskem sistemu Android. Huawei Mate Xs je ena prvih naprav prestavljena s tržnico Huawei AppGallery, uradno tržnico za distribucijo aplikacij na njegove naprave.

Pin It on Pinterest

Share This