Zemljevidi Petal, ki so po novem na voljo v trgovini AppGallery na pametnih urah serije Huawei Watch 3, zagotavljajo priročno navigacijo zgolj s pogledom na zapestje. S tem so postali navigacijski napotki dostopnejši med hojo, tekom ali kolesarjenjem.

Nudijo s pametnim telefonom usklajeno navigacijsko storitev, da bi s tem zadostili potovalnim in vsakodnevnim potrebam sodobnih uporabnikov. Delujejo v več kot 140 državah in podpirajo kar 79 jezikov, kar je enakovredno različici za pametne telefone. Po seznanitvi ure s telefonom, na tem odprete Zemljevide Petal in določite cilj poti, nakar boste napotke vodenje prejemali na zaslonu ure. Tako jo lahko uporabite v različnih primerih rabe, tudi med vožnjo ali hojo.
Med vodenjem boste na zaslonu prejemali še druge koristne informacije, kot sta razdalja do točke zavijanja in ime ulice. Da ne bi zamudili pomembnega napotka, se ura na primer tik pred križiščem zatrese in vas tako obvesti, da preverite njen zaslon. Ker ga ni treba neprestano preverjati, je vodenje tudi varnejše. Prav tako ni treba skrbeti za porabo energije ali prostora na pomnilniku pametne ure, kar pomeni, da lahko aplikacijo uporabljate dolgo časa.

Zemljevidi Petal v različici 1.9 za pametne telefone nudijo več novih funkcij, ki bodo poenostavile potovanje in dnevne migracije v postpandemičnem času. Med drugim so na voljo izboljšani prikaz prometnih razmer, plast vremenskih podatkov, možnost prikaza satelitske slike površine, izboljšanje vodenja in seznam priljubljenih krajev (POI).

Funkcija omogoča učinkovite premike po pogostih poteh. Uporabniku namreč dovoli vnos ciljev, kot sta dom ali delovno mesto in nastavljanje bližnjic do njih. Na preprost način lahko potem kadarkoli preverite potreben čas in razmere na poti, glede na izbrano navigacijsko metodo. Kot so vožnja z osebnim avtomobilom, hoja, kolesarjenje ali uporaba sredstev javnega prevoza. Podatki so hranjeni zgolj lokalno na pomnilniku pametnega telefona in so predmet strogih zaščitnih ukrepov varovanja zasebnosti.

Funkcija z osupljivimi animiranimi učinki podrobno prikaže vremenske razmere. Praktično to pomeni, da so animirani učinki za vremenske pojave, kot je na primer nevihta, prikazani na zaslonu kot dodatna plast na zemljevidih.
Boljši pregled nad prometnimi razmerami

Aktualna posodobitev aplikacije uvaja še prikaz prometnih razmer v več barvah, da je lažje razpoznati, ali je pred vami zastoj, upočasnjen promet ali so razmere normale. Poleg tega je uveden povečan prikaz, ki olajša navigacijo v zapletenejših križiščih.


Od predstavitve lanskega oktobra, zemljevidi Petal nudijo boljšo, edinstveno in lokalizirano izkušnjo. Na voljo so v 140 državah in vključujejo vodenje v 26 jezikih. Delujejo na vseh pametnih telefonih s sistemom Android, na katere jih lahko namestite iz trgovine AppGallery ali Play.

Pin It on Pinterest

Share This