Sony je predstavil novmobilni telefon Xperia 10 III, najnovejšega člana popularne družine Xperia 10 ter prvi model v tej družini, ki ponuja povezljivost 5G. Xperia 10 III s številnimi zabavnimi funkcijami ponuja zmogljivejšo baterijo in stilsko, kompaktno ter lahko ohišje, ki je odporno na vodo. Xperia 10 III je izjemen mobilni telefon srednjega razreda, zasnovan z namenom ponuditi zmogljivost, hitrost in prenosljivost.

Xperia 10 III ponuja izjemno kinematografsko izkušnjo na svojem OLED zaslonu v formatu 21:9 z diagonalo 6 palcev (15,24 cm), ki podpira HDR in temelji na svetovno priznani tehnologiji TV zaslonov podjetja Sony. Zaslon uporablja mobilno različico tehnologije TRILUMINOS™, ki je del televizijskih zaslonov BRAVIA®, in z optimizacijo video posnetkov prinaša izjemno bogate naravne barve in še globlje črnine.
Trojno kamero sestavljajo ultra-širok, panoramski in teleobjektiv, kar ponuja obilico možnosti za zajem najrazličnejših posnetkov – od obsežnih krajin do izraznih portretov. Ultra-širok 16-milimetrski objektiv omogoča zajem prostranih krajinskih posnetkov s poudarki na dramatičnosti in možnostjo zajema celotne kulise. Vsestranski 27-milimetrski objektiv je panoramski in tako idealen za raznovrstne fotografije v šibki svetlobi, 54-milimetrski teleobjektiv pa uporabnikom omogoča, da se motivom približajo in izdelajo fantastične portrete.
Izboljšani objektiv f/1.8 in še boljši algoritem za obdelavo slik uporabnikom omogočata fotografiranje v šibki svetlobi z manj šuma, tako v nočnem kot v samodejnem načinu. Pri fotografiranju ob močnem soncu ali viru svetlobe v ozadju, Auto HDR pomaga preprečiti pretemnitev delov posnetka, ki so v senci, oziroma presvetlitev delov v svetlobi, s čimer ohranja razločnost obrazov in izrazov.
Xperia 10 III izpolnjuje zahteve standarda za vodotesnost in zaščito pred vdorom prahu IP65/68, steklo Corning® Gorilla® Glass 6 na sprednji in zadnji strani pa zagotavlja izjemno trpežnost. Robustna izdelava telefonu obenem omogoča preživeti poškodbe, ki nastanejo tekom vsakodnevne uporabe.
Zmogljiva 4500 mAh baterija v modelu Xperia 10 III ponuja 25 % višjo zmogljivost od svoje predhodnice Xperia 10 II ter tako uporabnikom omogoča v izjemni funkcionalnosti tega telefona uživati še dlje. Tehnologija prilagodljivega polnjenja Xperia Adaptive Charging medtem zagotavlja ohranjanje zmogljivosti baterije tudi po treh letih uporabe.
Xperia 10 III predvaja izjemen zvok, tako preko 3,5 mm avdio priključka kot z uporabo brezžičnih slušalk, ki ponujajo zvok visoke ločljivosti High-Resolution Audio Wireless. Poleg tehnologije za predvajanje zvoka visoke ločljivosti, je Xperia 10 III opremljen tudi s tehnologijo DSEE Ultimate, ki uporablja umetno inteligenco za izboljšanje kakovosti zvoka v skorajda zvok visoke ločljivosti, kar doseže s samodejnim izboljševanjem frekvenc zvoka in bitnih hitrosti v realnem času.
Xperia 10 III bo v črni, modri in beli različici na voljo z operacijskim sistemom AndroidTM 11 od začetka poletja 2021 naprej.

Pin It on Pinterest

Share This