Sony je predstavil dva nova člana svoje družine telefonov vrhunskega razreda Xperia 1 in 5, in sicer modela Xperia 1 III in Xperia 5 III. Obe sta bila razviti v sodelovanju z inženirji za fotoaparate serije Alpha, ki slovijo po svoji vodilni panožni tehnologiji samodejnega ostrenja. Oba modela sta opremljena s hitrim, natančnim in neprekinjenim AF med vsemi objektivi in tehnologijo AF za oči v realnem času. Tehnologija sledenja motivom v modelu Xperia 5 III fotografom omogoča, da s preprostim dotikom zaslona naredijo ostre posnetke premikajočih se subjektov v najrazličnejših scenarijih.
Xperia 1 III je opremljena z dovršenim naborom funkcij za fotografe, ki stremijo za popolnimi fotografijami. Sledenje subjektom je bilo dopolnjeno s sledenjem v realnem času, kar omogoča tudi najbolj problematične premikajoče se subjekte posneti v vsej možni ostrini. Uporaba algoritmov, ki temeljijo na umetni inteligenci, in senzorja 3D iToF za merjenje razdalje, funkciji za sledenje v realnem času (Real-time Tracking) omogoča natančno zaznati in izostriti motiv ter mu slediti, tudi če začasno izgine iz vidnega polja.

Poleg tega oba modela ponujata neprekinjeno samodejno ostrenje, ki AF/AE izračunava 60-krat na sekundo, uporabnikom pa omogoča, da posnamejo in shranijo 20 posnetkov (20 sličic na sekundo) z visoko natančnostjo, optimizirano ostrino in osvetlitvijo. Ta raven zmogljivosti je primerljiva s tisto, ki jo lahko najdete v profesionalnih fotoaparatih za snemanje športnih dogodkov, kot so izdelki iz serije Alpha 9. Procesor BIONZ X™ uporabnikom prvič omogoča uporabo zveznega načina (Burst) v slabih svetlobnih razmerah ter tako narediti posnetke z manjšo količino šuma, česar starejši modeli niso omogočali.

Oba modela sta prva pametna telefona na svetu z variabilnim teleobjektivom in senzorjem z dvojno gostoto točk Dual PD z do 105 mm goriščne razdalje, obenem pa ju odlikuje še hitro samodejno ostrenje z uporabo senzorja Dual PDAF. Ostrina se tako prilagodi v trenutku, ko preklopite med 70 mm in 105 mm, s čimer boste lahko lepoto zajeli v vseh njenih podrobnostih.

Xperia 1 III ima velik CinemaWide 4K HDR OLED zaslon s frekvenco osveževanja 120 Hz, diagonalo 6,5 palca (16,51 cm) in formatom 21:9, medtem ko Xperia 5 III ponuja enako osupljiv CinemaWide™ HDR OLED zaslon s frekvenco osveževanja 120 Hz in diagonalo 6,1 palca (15,5 cm), prav tako v formatu 21:9. Oba modela ponujata edinstveno in izjemno doživetje ogleda in tako uporabnikom omogočata, da se izgubijo v svojih najljubših filmih in televizijskih oddajah.

Poleg zvoka in brezžičnega zvoka visoke ločljivosti tako Xperia 1 III kot Xperia 5 III še naprej ponujata DSEE Ultimate, ki kakovost digitalne glasbe, tako pri poslušanju lokalno shranjenih kot tudi pretočnih zvočnih in video datotek, izboljšuje z uporabo tehnologije UI podjetja Sony. Oba modela uporabljata baterijo s kapaciteto 4500 mAh in tako omogočata celodnevno uporabo, razpon polnilnih funkcij pa izboljšuje priročnost ter podaljšuje življenjsko dobo baterije.

Xperia 1 III bo na voljo v črni in vijolični barvi od začetka poletja 2021 dalje, nameščen pa bo imela operacijski sistem AndroidTM 11. Xperia 5 III bo na voljo v črni, roza in zeleni barvi, prav tako od začetka poletja 2021 dalje, z operacijskim sistemom AndroidTM 11.

Pin It on Pinterest

Share This