Xiaomi je v svoji trgovini  ljubljanskem Cityparku  predstavil nove izdelke Xiaomi v segmentu AIoT namenjen hišnim ljubljenčkom – Xiaomi Smart Pet Food Feeder in Xiaomi Smart Pet Fountain. Nove izdelke je napovedal privlačen štirinožni robot Xiaomi CyberDog, vrhunec Xiaomijevega inženirskega znanja.

Xiaomi Smart Pet Food Feeder je 24-urni avtomatski podajalnik hrane za hišne ljubljenčke, namenjen predvsem mačkam in malim ter srednje velikim psom. Smart Pet Food Feeder uporablja znanstveni pristop k negi vašega ljubljenčka. Samodejni sistem za doziranje hrane je povezan z aplikacijo Xiaomi Home, tako, da lahko nadzorujete čas in količino sproščanja hrane s katere koli oddaljene lokacije, aplikacija pa vas bo tudi opomnila, ko bo v rezervoarju zmanjkalo hrane.

Xiaomi Smart Pet Fountain pa je 24-urni varuh zdrave vode za vaše hišne ljubljenčke, ki simulira gorski izvir z uporabo sistema kroženja vode s kroženjem kisika. Na ta način hišnim ljubljenčkom postreže s kisikom bogato tekočo vodo, ki ustreza njihovi naravi in ​​poveča njihovo zanimanje za pitje vode. Višina fontane je bila večkrat preizkušena, da prepreči zvok brizganja, ko se hišni ljubljenček približa napravi. Preusmeritev vode je zasnovana za počasen in tih pretok, medtem ko lahko nadzemna črpalka zmanjša resonance. Delovanje naprave je nadzorovano znotraj 30 dB. Tristopenjski izklop zvoka zagotavlja tiho okolje.

CyberDog je opremljen z 11 zelo natančnimi tipali, ki zagotavljajo takojšnjo povratno informacijo za usmerjanje njegovega gibanja. To vključuje tipala za dotik, kamere, ultrazvočna tipala, module GPS in drugo, kar CyberDogu nudi zmožnost zaznavanja, analiziranja in sporazumevanja z okoljem. CyberDog analizira svojo okolico v realnem času, ustvarja navigacijske zemljevide, načrtuje svoj cilj in se izogiba oviram.

Cyberdog je za enkrat še v promocijski vlogi, Xiaomi Smart Pet Food Feeder in Xiaomi Smart Pet Fountain pa sta dostopna v Xiaomijevih trgovinah. Xiaomi Smart Pet Food Feeder je 117 €, medtem ko boste za napravo Xiaomi Smart Pet Fountain je trba odšteli 65 €.

Pin It on Pinterest

Share This