Xiaomi je razkril svoj napredni zložljivi pametni telefon na ravni paradnega konja – Xiaomi MIX Fold 2. Je eden najtanjših zložljivih pametnih telefonov na trgu z ohišjem, ki je debelo le 11,2 mm, kar je občutno tanjše od mnogih drugih zložljivih naprav. Oba robova merita le 5,4 mm v raztegnjenem stanju, kar zagotavlja prijeten občutek v roki.

Da bi dosegel te preboje glede prepogibanja, se je Xiaomi osredotočil na izboljšanje tečaja – osrednje komponente zložljivega pametnega telefona. Xiaomi MIX Fold 2 je opremljen z lastno razvitim tečajem Micro Waterdrop, ki ima manjši upogibni radij, tanjše zaslonske module, prilagojen mini vrtljiv tečaj in je uporabil integriran natančen postopek brez spajkanja za ustvarjanje dvokrilne lebdeče plošče iz ogljikovih vlaken. Skupaj so te visoko integrirane komponente zmanjšale število delov na samo 87, kar je omogočilo lažjo in tanjšo zasnovo tečajev kot kdaj koli prej.
Xiaomi MIX Fold 2 ima notranjo zložljivo zasnovo z dvema vodilnima zaslonoma AMOLED dveh različnih velikosti na obeh straneh. Zunanji zaslon ima klasično zasnovo razmerja 21 : 9, kar omogoča odlično združljivost z večino aplikacij, in upošteva uporabniško izkušnjo pri rokovanju. 6,56-palčni zaslon ima ločljivost je 2520 x 1080 in podpira visoko stopnjo osveževanja 120 Hz ter barvni razpon P3 s svetlostjo do 1000 nitov, kar mu daje prednost pred drugimi običajnimi zasloni.
Na notranji strani Xiaomi MIX Fold 2 odlikuje 8,02-palčni zaslon Samsung Eco OLED. Sprejema tehnologijo POL-LESS, nadomešča tradicionalni polarizator z ultra tankim barvnim filtrom in uporablja črni matrični material za zmanjšanje odseva na zaslonu. Ta zaslon ima ločljivost 2160 x 1914, podpira barvni razpon P3 in LTPO 2.0 1–120 Hz AdaptiveSync Pro.

Xiaomi MIX Fold 2 deluje na najnovejšem operacijskem sistemu MIUI Fold 13. Razvit kot permutacija klasičnega vmesnika MIUI, je popolnoma prilagojen zložljivi obliki in z optimizacijo interakcije z zaslonom, ki omogoča velik napredek v uporabniški izkušnji.

Sistemske aplikacije na Xiaomiju MIX Fold 2 so prilagojene njegovemu velikemu zaslonu, veliko število vmesnikov aplikacij pa je bilo preoblikovanih za boljšo izkušnjo na zaslonu. Koledar, upravljanje datotek, snemalnik zvoka, zapiski in druge aplikacije uporabljajo novo zasnovo stolpcev, tako da v celoti izkoristijo velik zaslon.

Za zagotovitev optične odličnosti je Xiaomi MIX Fold 2 opremljen z glavno kamero IMX766 s 50 milijoni slikovnih pik, z lečami 7P, ki uporabljajo ALD premaz z majhno odsevnostjo. Telefon ima tudi ultra širokokotno kamero s 13 MP in telefoto kamero z 8 MP z 2-kratno optično povečavo in z možnostjo portretiranja.
Odlična energijska učinkovitost omogoča dolgo uporabo baterije, pri čemer je možna celodnevna uporaba tudi pri pogosti uporabi notranjega zaslona, oziroma daljšo uporabo pri uporabi predvsem zunanjega zaslona.

Xiaomi MIX Fold 2 bo na voljo v dveh barvah, črni in zlati, s tremi različicami pomnilnika, 12 GB + 256 GB, 12 GB + 512 GB , in 12 GB + 1 TB s ceno okoli 1500evrov

Pin It on Pinterest

Share This