Xiaomi je na dogodku v Barceloni s ponosom predstavilo novo serijo pametnih telefonov Xiaomi 14, ki predstavljajo vrhunec Xiaomi in Leica sodelovanja. Pametni telefoni serije Xiaomi 14 z integriranimi najnaprednejšimi optičnimi komponentami v optiki Leica Summilux, so pomemben mejnik v zavezi podjetja po zagotavljanju neprimerljive izkušnje uporabe potrošnikom po vsem svetu.

Xiaomi 14 Ultra
Nov paradni kony Xiaomi je zasnovan je okoli robustne strukture (Xiaomi Guardian Structur) iz aluminijastega okvirja visoke trdnosti, tehnološko naprednega veganskega usnja in utrjenega stekla Xiaomi Shield Glass. Ker je okvir izdelan iz enega samega bloka aluminija, je 1,39-krat trdnejši. Po zaslugi Xiaomijeve nano-tehnološke formule, je vegansko usnje lažje in nudi 6-kratno boljšo odpornost proti obrabi, medtem ko utrjeno steklo z dosledno ukrivljenostjo na vseh straneh in vogalih brezhibno združuje vizualno privlačnost ravnega zaslona z otipljivimi povratnimi informacijami ukrivljenega roba. Xiaomi 14 Ultra obenem s 17-centimetrskim (6,73-palčnim) zaslonom AMOLED osupljive razločljivosti 3.200 x 1.440 svetlobnih pik (WQHD+), prilagodljivo hitrostjo osveževanja med 1 in 120 herci in vrhnjo svetilnostjo 3.000 kandel.

Xiaomi 14 Ultra

Pametni telefon Xiaomi 14 Ultra je opremljen s profesionalno konfiguracijo štirih kamer z izjemnim razponom goriščnic od 12 in 120 milimetri. Glavna kamera z brezstopenjsko prilagodljivo zaslonko med f/1,63 in f/4,0 omogoča nemoteno prilagajanje svetlobnim razmeram. Izjemno 1-palčno tipalo (LYT-900) z dinamičnim razponom do 14 EV pa poskrbi za izjemno kakovostne fotografije tudi v zelo zahtevnih okoljih. Glavno kamero dopolnjuje plavajoči teleobjektiv s 75-milimetrsko goriščnico, 120-milimetrski periskopski objektiv in 12-milimetrski širokokotni objektiv, pri zasnovi katerih je ravno tako sodelovalo podjetje Leica.

Xiaomi 14 Ultra tudi omogoča snemanje v razločljivosti 8K s 30 sličicami na sekundo na vseh štirih zadnjih kamera, ki se ponašaj s 50-milijonskimi tipali. Korak naprej predstavlja snemanje z glavno kamero, saj ta omogoča zajem 120 sličic na sekundo v razločljivosti 4K, kar je ekvivalent 5-kratne upočasnitve dogajanja. Poleg tega je pri ločljivosti 4K omogočena povečava v celotnem obsegu pri 60 sličicah na sekundo.

Da bi omogočili profesionalno izkušnjo snemanja, Xiaomi s filmskim načinom uvaja prakse filmske industrije, kot sta razmerje stranic 2,39 : 1 in pravilo osi (180 stopinjsko pravilo), kar zagotavlja videoposnetke s pristnim kinematografskim videzom in zameglitvijo gibanja. Poleg tega so video posnetki v visokem dinamičnem razponu (HDR) kodirani v 10-bitnem standardu Rec.2020, ki bolje ohranja podrobnosti, poudarke in sence ter v tem presega prejšnji 8-bitni standard BT-709.

Xiaomi je sočasno predstavil še dodatek, fotografski komplet, ki je namenjen navdušencem, saj ponuja razširjene funkcije v namenskem držalu in ohišju. Vključuje dvostopenjski sprožilec, ročico za povečavo, prilagodljiv gumb za snemanje videoposnetkov, dodatno prilagodljivo kolesce in baterijo s kapaciteto 1.500 miliamperskih ur.

Xiaomi 14: kompaktnost
Xiaomi 14 je zasnovan kot kompakten vsakodnevni spremljevalec, saj meri le 152,8 x 71,5 x 8,20 milimetra. Njegova nežno ukrivljena zadnja plošča zagotavlja udoben in varen oprijem, medtem ko je minimalistična estetika in čist videz na zgornjem in stranskem robu dosežena s premestitvijo zvočnika na zaslon in infrardečega vmesnika bližje kameri. Zasnova z izjemno tankimi robovi okoli zaslona je mogoča po zaslugi napredne tehnologije integracije elektronike pod zaslon (FIAA), kar pomeni, da poglobljeno vizualno izkušnjo nadgrajuje samo 1,71 milimetra široki spodnji rob (brada telefona).

Xiaomi 14

Vsestransko fotografsko izkušnjo zagotavljajo tri zadnje kamere s širokim razponom goriščnic od 14 do 75 milimetrov. Novi pametni telefone je zasnovan okoli 50-milijonskega tipala Light Fusion 900, zaslonke f/1,6, optike Leica Summilux in dinamičnim razponom glavne kamere do 13,5 EV. Poleg tega sta na voljo še 50-milijonska širokokotna kamera z goriščnico 14 milimetrov in kamera s plavajočim teleobjektivom Leica z goriščnico 75 milimetrov ter najmanjšo razdaljo ostrenja le 10 centimetrov.

Kar zadeva zaslon, je Xiaomi 14 opremljen s presenetljivim 16,15-centimetrskim (6,36-palčnim) zaslonom CrystalRes AMOLED razločljivosti 2.670 x 1,200 svetlobnih pik (1,5K). Z izjemno vrhnjo svetilnostjo 3000 kandel so barve živahne, slike pa ostanejo jasne tudi pod neposredno sončno svetlobo. Poleg tega spremenljiva hitrost osveževanja, od 1 do 120 hercev, zagotavlja gladko in nemoteno gledanje pri različnih dejavnostih, vključno z brskanjem, branjem in igranjem iger.

Zmogljivostni potencial nove serije Xiaomi 14
Xiaomi 14 in Xiaomi 14 Ultra poganja vodilna mobilna platforma Snapdragon 8 Gen. 3, ki se v primerjavi s prejšnjo generacijo ponaša z impresivnim 32-odstotnim povečanjem zmogljivosti procesorja in 34-odstotnim zmanjšanjem porabe energije ter izjemnim 34-odstotnim povečanjem zmogljivosti grafičnega procesorja in 38-odstotnim zmanjšanjem porabe energije. Serija Xiaomi 14 v celoti vključuje najsodobnejšo tehnologijo umetne inteligence, ki jo omogoča sistem Xiaomi HyperOS za pametnejše življenje. Veliki modeli umetne inteligence so integrirani v različne sistemske aplikacije, kar zagotavlja poenostavljene in inteligentne funkcije.

Kar zadeva baterijo in polnjenje, sta Xiaomi 14 in Xiaomi 14 Ultra opremljena s sistemom za upravljanje baterije Xiaomi Surge, ki zagotavlja podaljšano delovanje skozi ves dan. Xiaomi 14 se ponaša z baterijo s kapaciteto 4610 miliamperskih ur, ki jo podpirata hitro 90-vatno (HyperCharg) in 50-vatno brezžično polnjenje (HyperCharge). Xiaomi 14 Ultra pa z večjo baterijo s kapaciteto 5000 miliamperskih ur z 90-vatnim in najnovejšim 80-vatnim brezžičnim polnjenjem.

Cena in razpoložljivost
Xiaomi 14 bo na voljo v treh barvnih različicah: črni, beli in nefritno zeleni, po ceni od 1.099 € (12+512 GB). Prodaja se začne 26. februarja, prvi kupci pa boste opravičeni do popusta v višini 200 €.

Pin It on Pinterest

Share This