Xiaomi je v seriji 12S, ki je bila izdelana v sodelovanju z Leico, poleg Ultre predstavil še dva nova mobilnika te serije, Xiaomi 12S Pro in Xiaomi 12S.

Xiaomi 12S in in Xiaomi 12S Pro imata za primarno tipalo senzor Sony IMX707 s 50 MP. S podporo Xiaomi AI Image Solution in Xiaomi ProFocus ta tipala omogočajo hiter zagon, posamično zajemanje in tudi neprekinjeno zajemanje slike. Oba telefona podpirata tudi način ultra hitrega zaporednega fotografiranja s 30 sličicami na sekundo in zmogljivost fotografiranja pri šibki svetlobi.

Poleg napredne optične zasnove serija Xiaomi 12S, izdelana v sodelovanju z Leico, uporablja tudi slikovne profile Leica, ki odražajo slikovno estetiko Leice in reproducirajo njen ton ter estetiko s pomočjo najsodobnejših algoritmov. Za končnega uporabnika to pomeni dostop do dveh fotografskih slogov, »Leica Authentic Look« in »Leica Vibrant Look«, oba pa nudita večjo ustvarjalno svobodo fotografa.

Serija Xiaomi 12S, ki je bila izdelana v sodelovanju z Leico, je bila zasnovana tako, da je tudi v post produkciji bolj prijazna do fotografa. Celotna serija podpira 10-bitni format RAW, ki ga je kalibriral Adobe Labs, z metapodatki za korekcijo barv, vdelanimi v datoteke. Ko uporabljate Adobe Lightroom za odpiranje fotografij, posnetih s serijo Xiaomi 12S, programska oprema Adobe Camera RAW samodejno optimizira fotografije na podlagi metapodatkov, kar profesionalnim fotografom nudi dobro izhodišče za nadaljnjo obdelavo.

Xiaomi 12S in in Xiaomi 12S Pro poganja nova mobilna platforma Snapdragon 8+ Gen 1. V primerjavi s Snapdragon 8 Gen 1 tako CPE kot GPE imata 10 % izboljšano zmogljivost in 30 % izboljšano energetsko učinkovitost. To ne le bistveno zmanjša porabo energije v stanju pripravljenosti serije Xiaomi 12S, temveč omogoča tudi manjše oddajanje toplote in porabo energije pri visoko obremenjenih računalniških scenarijih

Oba novinca imata barvni zaslon AMOLED z luminiscenčnim materialom E5, ki zagotavlja profesionalno raven podrobnosti, svetlosti in barvne učinkovitosti. Xiaomi 12S je nekoliko bolj kompakten s samo 6,2-palčnim zaslonom, medtem ko ima Xiaomi 12S Pro diagonalo zaslona 6,7 palca.

Oba bosta na voljo v štirih barvah – črni, vijolični, zeleni in beli. Xiaomi 12S Pro s priporočeno ceno okoli 670 eurov, medtm ko bo Xiaomi 12S nekoliko cenejši, s ceno okoli 570 eurov.

Pin It on Pinterest

Share This