Skupina United Group, katere del je tudi Telemach Slovenija, je z družbo Nokia sklenila partnerstvo za nadgradnjo svojega jedrnega mobilnega omrežja. S tem bodo izboljšali kakovost, zmogljivost in varnost omrežja, kar je ključno za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje in brezhibno delovanje mobilnih storitev. Nadgradnja jedrnega omrežja United Group bo omogočila tudi nadaljnjo uvedbo digitalnih storitev naslednje generacije v jugovzhodni Evropi, vključno z novimi izboljšanimi storitvami 5G za domače in poslovne uporabnike. Omenjene nadgradnje so del petletnega načrta naložb v mobilna in fiksna omrežja v vrednosti več kot 900 milijonov EUR.
Poglobitev partnerstva z uveljavljeno globalno družbo Nokia je izjemno pomembna za Telemach kot najhitreje rastočega mobilnega operaterja v Sloveniji. Ta je junija kot prvi pri nas predstavil mobilno gigabitno omrežje s pravo 5G uporabniško izkušnjo. V podjetju pričakujejo, da bodo novosti, kot so mobilne gigabitne povezave, storitve z nizkimi zakasnitvami, razširjeni podatkovni paketi in fiksni dostop prek brezžičnih povezav, v naslednjih letih spodbujale digitalizacijo in konkurenčnost na slovenskem trgu.
Izboljšave bodo obenem zagotovile, da bodo tako Telemach Slovenije kot vsi ostali operaterji skupine United Group brez težav izpolnili vse zahteve glede omrežne varnosti v državah, kjer poslujejo.
Sporazum razširja obstoječe odnose med Nokio in skupino United Group, po tem ko je nizozemsko podjetje v začetku tega leta Nokio izbralo za podporo pri uvedbi optičnega omrežja naslednje generacije po vsej jugovzhodni Evropi, ki bo postalo najnaprednejše omrežje v regiji.

Pin It on Pinterest

Share This