United Group, vodilni telekomunikacijski in medijski operater v Jugovzhodni Evropi in lastnik podjetja Telemach, je danes sporočil, da je zaključil postopek prevzema Vivacoma. Po tem, ko je v novembru 2019 United Group zmagala na razpisu za nakup tega vodilnega telekomunikacijskega podjetja v Bolgariji je prišlo do dogovora o prevzemu, aprila 2020 pa je prevzem odobrila tudi Evropska komisija.

Vivacom je vodilno telekomunikacijsko podjetje v Bolgariji, ki je v preteklih sedmih letih ustvarjalo največje prihodke med operaterji v državi. Vodilni položaj na trgu je podjetje osvojilo z razumevanjem uporabniških potreb in s tehnološkimi inovacijami pri zagotavljanju naprednih in visokokakovostnih storitev, širokopasovnega interneta, mobilne telefonije ter digitalne televizije za domače in poslovne uporabnike.

Ta prevzem je naslednji korak v strategiji rasti skupine United Group in sledi nakupu hrvaškega operaterja TELE 2 v začetku leta ter dogovorjenemu prevzemu grškega telekomunikacijskega podjetja Forthnet, ki bo kmalu zaključen. Skupina United Group istočasno posluje v panogah telekomunikacij in medijev ter na eni platformi združuje vodilne operaterje in najboljše ponudnike medijskih vsebin v Jugovzhodni Evropi, tako da bo leto zaključila z več kot 10 milijoni uporabnikov in več kot 11.000 zaposlenimi.

Prisotnost skupine United Group v Bolgariji bo skupna prizadevanja za razvoj telekomunikacijske panoge v tej državi še dodatno spodbudila z vlaganji v ljudi, tehnologijo in infrastrukturo.

Pin It on Pinterest

Share This