Po dolgem času špekulacij je sedaj tudi uradno kitajski velikan zabavne elektronike Xiaomi predstavil svoj prvi model električnega avtomobil z oznako SU7. Obenem so poudarili, svojo zavezanost širitve v ta segment z izjavo, da želijo postati eden izmed petih najboljših proizvajalcev avtomobilov na svetu.

Izvršni direktor Xiaomija Lei Jun je ponosno predstavil njihov električni avto s kratico SU, kar je okrajšava za Speed Ultra. Izpostavil je, da ima SU7 tehnologijo super električnega motorja, ki lahko zagotavlja hitrejše pospeške kot Teslina in Porschejeva električna vozila.

SU7 bo imel vgrajeno pametno elektroniko katere programje deluje na isti programski osnovi kot ostale pametne naprave Xiaomi. Skupni imenovalec za vse Xiaomi naprave, naj bi bil tudi eden glavnih prodajnih adutov novega vozila. Njegovi uporabniki in vozniki bodo tako imeli poleg hišnih pametnih naprav v isti programski ekosistem povezano tudi vozilo.

SU7 bo na voljo v dveh različicah, prva z dosegom do 668 km z enim polnjenjem in druga z dosegom do 800 km. Cene še niso objavljene, pri Xiaomiju pa so izjavili, da bo pozicioniran res nekoliko cenovno višje, vendar upravičeno.

Električni avtomobil Xiaomi bo naprodaj čez nekaj mesecev, prihaja na trg v času, ko se kitajski in globalni avtomobilski trg počasi a zagotovo spreminja.

Pin It on Pinterest

Share This