Google naj bi razvijal svoj nabor glavnega vezja za mobilce in v bližnji prihodnosti naj bi celo predstavil svoje izdelke na tem področju.

Doslej se  Google pri izboru čipov, predvsem procesorskega dela za svoje naprave, zanaša na Samsung, a se dolgoročno namerava ločiti od južnokorejskega podjetja. Primer prihajajočih sprememb je serija Pixel 9, za katero se govori, da bo opremljena s procesorjem Tensor G4, ki ga skupaj razvijata Google in Samsung na osnovi Exynosa.

Serija Pixel 10 pa naj bi tako že lahko uporabljala nov nabor čipov, ki ga bo v celoti razvit pod podjetjem Google. Ameriški tehnološki velikan naj bi namreč že predal neodvisni čip podjetju KYEC na Tajvanu.

Novi procesor – Tensor G5 s kodnim imenom “Laguna” bo verjetno temeljil na 3nm procesni tehnologiji in bo po pričakovanjih na voljo leta 2025. Glede na do sedaj znane podrobnosti bo Google začel interno testiranje novega nabora čipov do sredine tega leta. Poudarek izdelave bo seveda temeljil na zmogljivostih AI z večjo učinkovitostjo in sodobno zmogljivostjo.

Pin It on Pinterest

Share This