Po tem, ko je Telemach v preteklih dveh letih prejel certifikate podjetja Umlaut za najboljše fiksno in mobilno omrežje po uporabniški izkušnji, se lahko odslej pohvali tudi z dokazano najhitrejšim omrežjem 5G in fiksnim omrežjem. To so namreč pokazali rezultati preizkusov, ki so jih z aplikacijo Ookla Speedtest® med 1. julijem in 31. decembrom 2021 v Slovenji opravili Telemachovi uporabniki. Ti so omrežje testirali v resničnem okolju in na lastnih napravah, kar daje najboljši vpogled v njihovo uporabniško izkušnjo.


Vodilna aplikacija za merjenje hitrosti Speedtest® se ponaša z neodvisno in natančno metodo, ki je sčasoma postala svetovni zlati standard za telekomunikacijsko industrijo in temelji na podatkih, pridobljenih s pomočjo več kot 10 milijonov uporabniških testov na dan.


»Priznanji za najhitrejše omrežje 5G in fiksno omrežje sta za nas izjemnega pomena, saj prihajata v času zahtevnega obdobja pandemije, ko so naše storitve pomembnejše kot kdajkoli prej in predstavljajo sestavni del življenja vseh ljudi. Potrudili smo se, da uporabnikom v tem času olajšamo vsakdan ter jim ponudimo vrhunske storitve in najsodobnejše možnosti za komunikacijo, delo od doma in zabavo. Nagradi sta za našo ekipo dokaz dobro opravljenega dela, za naše uporabnike pa jasen znak, da Telemach ostaja vodilni na področju telekomunikacijskih trendov,« je priznanji komentiral predsednik poslovodstva Telemacha, Adrian Ježina.


Prestižni nagradi sta rezultat obsežnih Telemachovih naložb in stalnih nadgradenj tako v mobilno kot v fiksno omrežje ter usmerjenosti v visokotehnološko infrastrukturo. V podjetju, ki je vodilni ponudnik fiksnega širokopasovnega interneta in plačljive televizije ter najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji, se lahko namreč pohvalijo z lastnim fiksnim GIGA omrežjem nove generacije. Ta pokriva več kot 390.000 gospodinjstev in skoraj v celoti zagotavlja dostop do interneta s hitrostmi do 1 Gbps, hkrati pa se osredotočajo na tehnologiji DOCSIS 3.1 ter XGSPON, ki bosta uporabnikom omogočali hitrosti kar do 10 Gbps. Telemach je lani junija tudi prvi v Sloveniji predstavil gigabitno omrežje s pravo uporabniško izkušnjo 5G s hitrostmi do 1 Gbps, omrežje pete generacije pa zagotavlja v že več kot 50 krajih po Sloveniji.


Posodobitve lahko pričakujemo tudi v prihodnje, saj bo Telemach nadaljeval z naložbami v vseh segmentih. Z lastnim mobilnim omrežjem, v katerega bo po napovedih v prihodnjih letih vložil več kot 100 milijonov evrov, želi čim prej pokriti celotno Slovenijo, obenem pa še naprej vlagati v fiksno omrežje.

Pin It on Pinterest

Share This