Telekom Slovenije bo v maju vsem naročnikom priljubljenih fiksnih paketov NEO Svet C in NEO SuperNet v optičnem omrežju brezplačno povečal internetne hitrosti. Paketa tako v optičnem omrežju odslej omogočata gigabitne hitrosti, in sicer do 1 Gb/s v smeri proti uporabniku in do 100 Mb/s v smeri proti omrežju. Gigabitne hitrosti so naročnikom glede na potrebe na voljo tudi v ostalih fiksnih paketih.

Telekom Slovenije upravlja največje in najsodobnejše dostopovno optično omrežje v državi, saj priklop nanj omogoča že več kot 411.000 oz. več kot polovici slovenskih gospodinjstev. Zgolj v letu 2021 je priklop na optično omrežje omogočil dodatnim 42.150 gospodinjstvom. Prek svojega zmogljivega omrežja zagotavlja visoke hitrosti internetnega dostopa gospodinjstvom in podjetjem po vsej Sloveniji, domačim operaterjem, ki prav tako uporabljajo njegovo omrežje, pa omogoča zagotavljanje kakovostnih povezav tam, kjer nimajo svoje infrastrukture. V zadnjih letih družba v nadgradnjo, širitev ter razvoj omrežja in IKT-infrastrukture letno investira prek 100 milijonov evrov.

Ker količina prenesenih podatkov nenehno narašča, pri uporabnikih pa se povečujejo potrebe po visokih hitrostih podatkovnega prenosa, se razvoj na področju telekomunikacij ne ustavlja. Tako je Telekom Slovenije že leta 2020 uspešno testiral napredno tehnološko rešitev, ki uporabnikom na optičnem omrežju omogoča simetrične gigabitne povezave s hitrostjo do 10 Gb/s, aktivnosti za izgradnjo 10 Gbps XGS-PON optičnega omrežja na območju celotne Slovenije pa se nadaljujejo.

Pin It on Pinterest

Share This