Telekom Slovenije je pred natanko enim letom uporabnikom omogočil komercialno uporabo prvega omrežja pete mobilne generacije (5G) v Sloveniji. Po enem letu izkušnje kažejo, da se s 5G dodatno povečuje poraba mobilnega prenosa podatkov, število mobitelov, ki omogočajo 5G, pa se na trgu povečuje. S čimer se nenehno povečuje tudi število 5G uporabnikov. Telekom Slovenije ima največje 5G omrežje v Sloveniji, s katerim trenutno pokriva 34 % prebivalcev.

Ob prvi obletnici 5G je Telekom Slovenije naročnikom mobilnih paketov Naj, ob nespremenjeni naročnini količine prenosa podatkov, znatno povečal. Mobilni paket Naj 5G od 1. oktobra dalje vključuje 800 GB prenosa podatkov, kar je skoraj 3-krat več kot doslej, ko je bilo v paketu na voljo 300 GB. Paket Naj A je Telekom Slovenije nadgradil tako, da je količino gigabajtov povečal za 5-krat (paket odslej vključuje 10 GB prenosa podatkov), dodal pa je tudi neomejene pogovore in sporočila v vsa slovenska omrežja in v državah območja EU-tarife.

Skoraj za 3-krat se je količina prenosa podatkov povečala tudi v paketu Naj B, in sicer s 70 GB na 200 GB, v paketu Naj C pa se je količina prenosa podatkov povečala za več kot 3-krat, in sicer na 500 GB (prej 140 GB).

Telekom Slovenije uporabnikom vseskozi zagotavlja enako hitrost prenosa podatkov, in sicer ne glede na to, koliko gigabajtov zakupljenih količin porabijo. Poleg tega je s 3 na 5 evrov povečal tudi popust, ki ga naročniki paketov Naj prejmejo, če svoj mobilni paket povežejo s fiksnim.

Naročnikom mobilnih paketov je omrežje 5G na voljo brezplačno. Naročniki, ki imajo ustrezen mobitel, se v omrežje 5G povežejo samodejno.

Pin It on Pinterest

Share This