Oktober je mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk, zato Telekom Slovenije in Samsung že 16. leto zapored z donacijo v višini 10.000 evrov ter s posebnima »rožnatima« mobiteloma podpirata Slovensko združenje za boj proti raku dojk – Europa Donna. Na ta način se pridružujeta aktivnostim na področju ozaveščanja o raku dojk, hkrati pa priporočata uporabo mobilne aplikacije Breast test, ki ženske spodbuja k rednemu mesečnemu samopregledovanju dojk in vsakodnevni telesni dejavnosti. Letošnja ambasadorka in obraz projekta je sicer sodelavka Telekoma Slovenije, Manica Šegš.

Ob mednarodnem mesecu ozaveščanja o raku dojk sta tudi letos v ponudbi Telekoma Slovenije ekskluzivno na voljo dva »rožnata« mobitela Samsung. Da bi bila dostopna čim širšemu krogu uporabnikov, sta na voljo po posebni akcijski ceni, in sicer je Samsung Galaxy A04s na voljo že od 84 evrov, Samsung Galaxy A54 5G 128 GB pa od 330 evrov. Kupci »rožnatih« mobitelov prispevajo k skupni donaciji Združenju Europa Donna Slovenija.

Oba »rožnata« mobitela imata že naloženo mobilno aplikacijo Breast test, ki je uporaben pripomoček, ki ženske spodbuja k pravilnemu, predvsem pa rednemu mesečnemu samopregledovanju dojk in vsakodnevni telesni dejavnosti. Aplikacija vključuje slikovna navodila za pravilno izvajanje samogledovanja dojk, menstrualni koledarček in opomnik, ki uporabnice vsak mesec prijazno spomni, naj si vzamejo 3 minute za samopregled. Hkrati omogoča beleženje telesne aktivnosti in zapisovanje zaznanih sprememb, s tem pa celovit pregled ključnih informacij na enem mestu. Aplikacija je brezplačno na voljo v trgovini Google Play oz. App Store.

Pin It on Pinterest

Share This