Telekom Slovenije in Metronik sta naredila nov korak pri razvoju rešitev interneta stvari in razvila inovativno platformo industrijskega interneta stvari (IIoT) v oblaku, ki je namenjena spremljanju in optimizaciji delovanja proizvodnih strojev. Platforma industrijskim podjetjem omogoča spremljanje delovanja strojev v realnem času ter njihovo boljšo izkoriščenost in razpoložljivost, pa tudi prediktivno vzdrževanje.

Telekom Slovenije in Metronik sta rešitev poimenovala IIoT360. Platforma proizvajalcem in uporabnikom strojev zagotavlja zajem, prenos, varno shranjevanje, obdelavo ter prikaz podatkov za spremljanje in optimizacijo delovanja strojev. Na podlagi natančnih podatkov, ki jih platforma zajema in obdela v pregledne in razumljive informacije, lahko podjetja rešujejo tudi najbolj zahtevne izzive, kot so povečanje razpoložljivosti s preprečevanjem okvar, doseganje optimalnih načinov uporabe, razvojna nadgradnja strojev za večji izkoristek in podobno. Podjetja si lahko v platformi IIoT360 enostavno ustvarijo posebne prikaze in preglede podatkov izven standardnih nadzornih plošč. Aplikacija deluje v varnem oblaku Telekoma Slovenije, na voljo je prek vseh standardnih spletnih brskalnikov in ne zahteva dodatne namestitve. Dostopna je na vseh mobilnih napravah in računalnikih.

Podatki so pomembni za optimalnejše vzdrževanje ter hitrejšo in cenejšo odpravo napak, pa tudi za nadaljnji razvoj novih generacij strojev. Industrijska podjetja pridobijo celovit pregled nad obratovanjem, povečajo razpoložljivost s hitrejšim ukrepanjem pri okvarah in lažje izboljšajo proizvodne in vzdrževalne procese. To prispeva k zmanjšanju zastojev ter višji kakovosti, stabilnosti in stroškovni učinkovitosti proizvodnje.

Pin It on Pinterest

Share This