Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, med drugim prenosnika MateBook 13s in 14s, namizni računalnik MateStation X, monitor MateView GT 27 in tiskalnik PixLab X1. Sočasno je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov!
Nadgradnja na sistem HarmonyOS 2 po njegovi predstaviti 2. junija poteka rekordno hitro. Uporabniki so na novo različico sistema že nadgradili več kot 100 milijonov naprav, vključno s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. Mejnik 10 milijonov je bil dosežen le teden dni po izdaji, že 8. julija pa je bilo nadgrajenih 30 milijonov naprav. Noben drug operacijski sistem v zgodovini ni dosegel podobnega uspeha v tako kratkem času.
Sodelovanje med več napravami s sistemom HarmanyOS omogoča nadzor nad vsemi, kot bi uporabljali eno samo. Nova nadzorna plošča namreč podpira preproste in intuitivne povezave s funkcijo ‘povleci in integriraj’ za preprosto povezovanje naprav glede na določene primere rabe.
Začetni zaslon sistema HarmonyOS je bolj racionaliziran in organiziran, kot kdajkoli prej. V aplikacijah lahko povlečete navzgor in s tem ustvariti servisni pripomoček za storitve, ki v resničnem času prikazujejo informacije ali za hitro dostopnost želenih storitev brez potrebe po zagonu aplikacij. Njegovo velikost lahko prilagajate, ga pripnete na začetni zaslon ali skrijete z njega, ko ni več potreben. Uporabite jih lahko za atomske storitve, ki jih je mogoče preprosto dati v skupno rabo v servisnem središču, brez prenašanja ali nameščanja česarkoli. To na primer olajša dostop do funkcij prikaza novic.
Operacijski sistem HarmonyOS so uporabniki sprejeli z navdušenjem. Da bi ustregli njihovim zahtevam, ga je Huaweiu z večjimi vlaganji v raziskave in razvoj uspelo prilagoditi skoraj 100 različnim modelom naprav pred prvotno načrtovanim rokom. S tem so dosegli, da bodo lahko v inovativnih funkcijah in izboljšani uporabniški izkušnji uživali tudi lastniki nekoliko starejših naprav. Sistem HarmonyOS pa ni navdušil le uporabnikov, ampak je privabil tudi številne razvijalce in partnerje. Število razvijalcev je namreč že preseglo 1,3 milijona, kar je desetkrat več kot lani, partnerskih izdelovalcev strojne opreme pa je že več kot 1000.
Huawei bo še naprej prispeval kodo za odprtokodni projekt OpenHarmony. Pomagal bo pri njegovi rasti in prepoznavnosti, s čimer bo razvijalcev v različnih panogah omogočil gradnjo operacijskih sistemov nove generacije na njegovi osnovi. Kar bo še dodatno pospešilo digitalizacijo in pametni razvoj.

Pin It on Pinterest

Share This