Raziskave kažejo, da je mobitel za plačilo nakupa uporabila že več kot polovica Slovencev. Število uporabnikov mobilnih denarnic in ostalih digitalnih načinov plačevanja pa se še povečuje. Tako pametno denarnico VALÚ, ki jo je Telekom Slovenije uvedel pred štirimi leti, uporablja že več kot 140.000 Slovencev. V zadnjih dveh letih se je število uporabnikov povečalo za 40 odstotkov. Uporabniki pametne denarnice VALÚ so v zadnjem letu prek mobitela opravili za več kot 2 milijona transakcij, vrednost povprečne transakcije pa se je od leta 2019 do danes povečala za tretjino.

Pametna denarnica VALÚ, ki je na voljo vsem, ki imajo mobitel, omogoča plačevanje na več kot 3.500 plačilnih mestih. Celoten ekosistem VALÚ sicer poleg plačil vključuje še predplačniški račun (e-denar), možnost pošiljanja in prejemanja denarja, nakazilo sredstev s TRR-računa, debetno VALÚ Mastercard plačilno kartico. Omogoča tudi dvige gotovine na bankomatih, pa razdelitev računa (na primer v restavraciji) in možnost nakupovanja v VALÚ Marketu, to je trgovini znotraj aplikacije VALÚ. Mogoče je kupiti tudi kartice Paysafe, smučarske vozovnice, vstopnice za različne dogodke in podobno.

Pametno denarnico VALÚ je mogoče polniti s plačilnimi karticami, s pologom gotovine, prek bančnega računa, najhitreje pa s samodejno polnitvijo z VALÚ Moneto. S tem se račun VALÚ napolni vsakič, ko želi uporabnik opraviti nakup. VALÚ Moneta omogoča do 160 evrov mesečnega limita, ki ga uporabnik poravna z odlogom oziroma na mesečnem računu za telekomunikacijske storitve.

Pin It on Pinterest

Share This