Ob združitvi podjetij S&T Slovenija in Iskratel v družbo S&T Iskratel sta glavna direktorja, Sašo Berger in Robert Kuzmič, na novinarskem srečanju izpostavila predvsem njihovo usmerjenost k strankam, delo vseh petih poslovnih enot (PE) ter osredotočenost tudi na trge centralne in zahodne Evrope.


V začetku tega meseca sta telekomunikacijsko podjetje Iskratel, d.o.o., Kranj in ponudnik informacijskih rešitev in storitev S&T Slovenija, d.o.o., združila svoje moči. »Na pot smo se podali skupaj – še močnejši in večji, ter kar je najpomembnejše, s širšo ponudbo za naše kupce in partnerje. V celoto smo tako povezali izkušnje, znanje, strokovnost, predanost delu, energijo in ideje obeh podjetij. Veliko dela smo že opravili, ogromno nalog nas še čaka – združeni imamo več kot 650 zaposlenih na lokaciji in več kot 1000 v skupini S&T Iskratel,« je v uvodnem delu novinarskega srečanja v podjetju S&T Iskratel izpostavil glavni direktor Robert Kuzmič.


Sogovorec, glavni direktor Sašo Berger, je ob tem poudaril, da brez ekipe, ki usklajeno deluje proti skupnemu cilju, ne gre. »Grajenje skupne kulture je proces, ki bo terjal svoj čas, ampak pomembno je, da imamo skupen cilj. Zadovoljstvo in napredek naših strank postavljamo v bistvo svojega delovanja. Uspeh našega podjetja bodo tudi v bodoče pisali naši zaposleni, organizirani v pet poslovnih enot in z začrtano smerjo delovanja, vizijo in cilji.«


V ospredju Poslovnih enot rast, lastni razvoj in stranke

V podjetju tako izhajajo iz trdne osnove, s svojimi produkti in naprednimi rešitvami pa soustvarjajo trende; tako je njihova proizvodnja (PE EMS) edina v regiji, ki zmore razviti in opremljati 22-slojno tiskano vezje z do 6.500 komponentami. V zadnjih dveh letih je na področju izvajanja storitev opremljanja tiskanih vezij po prihodkih zrasla za skoraj 80 odstotkov, v prihodnosti pa jo bodo polno digitalizirali in posodobili tudi tehnološke linije.


Sašo Berger je med drugim izpostavil izsledke raziskave britanske analitične hiše Global Data, po kateri se »produkti S&T Iskratel s področja optičnih širokopasovnih rešitev (PE Dostop) S&T Iskratel uvrščajo med prvih pet dobaviteljev na svetu«. Vizija PE Dostop je postati vodilni evropski dobavitelj pametnih širokopasovnih rešitev in aplikacij za optična in brezžična omrežja nove generacije. Z razvojem lastnega 5G jedra (PE Digitalne rešitve) zagotavljajo kritično komponento pri izgradnji sodobnih 5G mobilnih zasebnih omrežij za kritične komunikacije v industrijski infrastrukturi.


V PE Infrastrukturne rešitve bodo tudi v bodoče zanesljiv partner slovenskim in tujim strankam na področju izvajanja IT rešitev, kot so arhitektura naprednih, programsko opredeljenih omrežij in podatkovnih centrov, vpeljevanja rešitev za grajenje kibernetske odpornosti in zagotavljanja IT storitev v privatnih, javnih ter hibridnih oblakih.


Uporabniki poslovnih rešitev S&T Iskratel pa beležijo znatno povečanje hitrosti pri plasiranju novih izdelkov na trg (t.i. Time to market) in bolj kakovosten nadzor stroškov v proizvodnih obratih. PE Poslovne rešitve načrtuje nadaljnji prodor na tuje trge ter širitev portfelja na področju pametnih tovarn, predvsem za optimizacijo in napredno planiranje proizvodnje. Svojo ponudbo bodo še naprej razvijali tudi z investicijami v lasten razvoj IoT-rešitev za digitalizacijo industrij, rešitev za optimizirano, nemoteno delovanje bančnih sistemov, kot tudi razvoj produktov za pametne, varne in povezane skupnosti.

Pin It on Pinterest

Share This