Xiaomi je danes predstavil novo generacijo svoje športne zapestnice Mi Band. Gre že za četrto generacijo popularne zapestnice, ki je nasledila zelo uspešno Mi Band 3. Naj samo spomnimo, da so samo v 17 dneh uspeli prodati milijon zapestnic Mi Band 3. Xiaomi-jeva zapestnica četrte generacije prinaša  veliko tehnologije za ugodno ceno, kot smo bili navajeni do sedaj.

To velja že vse od prvega Mi Band-a in se iz leta v leto samo potrjuje. V četrti izdaji pa je mi Band dobil tudi večji zaslon AMOLED, ki je velik skoraj cel palec (0,95-palca) ali po naše 2,41 cm. Ta je sedaj tudi barven, kar je zares velik korak naprej. Poleg novega zaslona je zapestnica dobila še izboljšan žiroskop, s katerim bo boljše zaznavala športno aktivnost. Med drugim tudi plavanje, saj je zapestnica tudi vodoodporno do 50 m globine. Z vgrajenim mikrofonom bomo lahko uro preko asistenta Xiao Ai upravljali tudi z glasom. Merilnik srčnega utripa je standard na zapestnicah Mi Band, podpira pa tudi Bluetooth 5.0 protokol, NFC pa je opcijsko na voljo. Baterija za različico s slednjim bo zdržala 15 dni, za različico brez NFC pa 20 dni.

Na voljo je v večih barvah in sicer črni, modri, oranžni in rožnati, za ljubiteljev junakov Avengers pa je na voljo tudi posebna izdaja. Slednja bo stala 50 ameriških dolarjev, običajna različica 24, NFC verzija pa 33 ameriških zelencev.

Pin It on Pinterest

Share This