Sony je predstavil nove Xperie, ki so tokrat le drugačne od prejšnje generacije. Gre za nove modele, ki imajo zanimiv način poimenovanja. Tokrat to ni XZ4, kot bi pričakovali do sedaj, temveč ima njihov nov paradni konj oznako Xperia 1. Odlikuje jo čip Snapdragon 855 s 6 GB RAM-a, a bolj kot to je zanimiv zaslon OLED, ki ima filmsko razmerje stranic in sicer 21:9, ki nima luknje za kamero in ne zareze. Sony s tem želi jasno nakazati, da je telefon multimedijsko orientiran, saj v primerjavi s konkurenco ponuja v ležečem načinu večjo širino za ogled videa. Telefon je zaradi tega precej podolgovat in tudi velikost zaslona, ki znaša 6,5-palca (16,51 cm) ni ga zaradi tega ni mogoče primerjati z velikostjo drugih, ki imajo drugo razmerje. V primerjavi s Samsungom S10+, ki ima skoraj enako velik 6,4-palčni zaslon a v razmerju 19:9, je Xperia 1 še vedno daljša za cel centimeter.

Xperia 10 in 10 Plus sta predstavnika srednjega razreda, kar nakazuje plastično ohišje in Snapdragon 630 čip. Oba modela uporabljata razmerje stranic zaslona 21:9 a je zaslon LCD in ne OLED, zato je tudi ločljivost nižja. Bralnik prstnih odtisov je tudi tukaj ob strani, zato je hrbtna stran čista Dve kameri na hrbtni strani sta v primeru Xperie 10 Plus običajna in telefoto, pri osnovni 10 pa je druga za zaznavanje globine in efekta bokeh. Zaslon je pri Xperii 10 Plus velik 6,5-palca (16,51 cm), na Xperii 10 pa 6-palcev (15,24 cm).

Xperia L3 pa je predstavnik nižjega razreda, ki se lahko pohvali s 5,7-palčnim (14,47 cm) zaslonom IPS, ki ima bolj občijano 18:9 razmerje stranic in dvema kamerama na hrbtni strani. Ena je kot običajno, namenjena zaznavi globine in bokehu. Osemjedrnemu čipu Mediatek dela družbo 3GB RAM-a in velika 3300 mAh baterijo. Sliši se obetavno, vse pa je odvisno od cene, ki pa za zdaj še ni znana.

Pin It on Pinterest

Share This