Podjetje Samsung Electronics je na sejmu sodobnih tehnologij v Las Vegasu CES 2024 predstavilo svojo vizijo, kako bo tehnologija umetne inteligence (AI) ljudem omogočila bolj intuitivno in priročno uporabo njihovih naprav kot kdaj koli prej.

Vizualni zasloni z umetno inteligenco in digitalni aparati prinašajo nova doživetja v dom

Samsung Electronics America, je na tiskovni konferenci CES predstavil načine, kako tehnologija umetne inteligence spreminja način uporabe izdelkov z vizualnimi zasloni in digitalnimi napravami
Televizor NQ8 AI Gen 3 Samsung Neo QLED 8K samodejno poveča ločljivost vsebin nizke ločljivosti in tako uporabnikom omogoči gledanje v kakovosti do 8K ter izostri hitro premikajoče se slike s programom AI Motion Enhancer Pro. Samsung Neo QLED 8K ima tudi funkcijo Active Voice Amplifier Pro, ki s pomočjo umetne inteligence analizira glas in hrup v ozadju ter tako optimizira izkušnjo poslušanja televizorja, da lahko uživate v različnih vsebinah, kot bi sedeli v prvi vrsti na stadionu ali v kinu.
Za gledalce s posebnimi potrebami Samsung ponuja inovativne funkcije za dostopnost. Funkcijo znakovnega jezika pri televizorju Samsung Neo QLED lahko osebe z okvaro sluha preprosto upravljajo z gestami, funkcija zvočnih podnapisov pa za slabovidne v realnem času spreminja besedilne podnapise v govorjeno besedo.

Da bi izboljšali izkušnje v kuhinji in pri uživanju hrane, Samsung predstavlja hladilnik Bespoke Flex z AI Family Hub. Ta hladilnik se ponaša z 81-centimetrskim (32-palčnim) zaslonom, na katerem je vgrajena nova funkcija AI Vision Inside, ki s pomočjo notranje kamere prepozna do 33 različnih živil, ki se shranijo v hladilnik in vzamejo iz njega, ter predlaga recepte z uporabo teh sestavin. Uporabniki lahko na zaslonu hladilnika Bespoke Flex s štirimi vrati z zaslonom AI Family Hub za živila nastavijo tudi roke uporabe, zato hladilnik pošlje obvestilo, ko se približuje nastavljeni rok.
Samsung tehnologija umetne inteligence je razširjena tudi na naprave zunaj kuhinje. Novi pralno sušilni stroj Bespoke AI Laundry Combo vse-v-enem je opremljen s središčem AI Hub, 18-centimetrskim (7-palčnim) zaslonom LCD uporabnikom omogoča preprosto pranje in sušenje. Prilagajanje pranja in sušenja omogoča tako, da si zapomni uporabnikove navade in s pomočjo strojnega učenja predlaga cikle. Medtem Samsung prihajajoči robotski čistilec s sesalnikom in mopom, Bespoke Jet Bot Combo, uporablja tehnologijo umetne inteligence za zagotavljanje priročnejše in učinkovitejše izkušnje čiščenja.

Boljše povezovanje uporabnikov in naprav s prostorsko inteligenco
Prostorska umetna inteligenca je ključna za uresničitev te vizije, saj pomaga napravam razumeti življenjski prostor in rutino uporabnika ter tako omogoča bolj prilagojeno izkušnjo upravljanja doma. SmartThings uporablja tehnologijo LiDAR na povezanih napravah, kot so robotski sesalniki, za ustvarjanje digitalnih tlorisov, da lahko uporabniki preprosto preverijo stanje in lokacijo vseh svojih naprav.

Približevanje doma in avtomobila z možnostmi povezave Od doma do avta
Samsung je napovedal tudi razvoj na področju avtomobilske industrije, začenši s partnerstvom z družbo Hyundai Motor Group. Uporabniki bodo dobili dostop do storitev Od doma do avta (Home-to-Car) in Od avta do doma (Car-to-Home) s pomočjo povezljivosti SmartThings.
Prek sistema SmartThings bodo lahko uporabniki z glasovnimi ukazi na daljavo izvajali funkcije v svojem avtomobilu, kot so predhodno ogrevanje ali odpiranje in zapiranje oken. Povezljivost SmartThings je mogoča tudi v drugo smer, saj lahko uporabniki upravljajo funkcije doma iz svojega vozila. Uporabniki bodo lahko samodejno odpirali in zapirali garažna vrata glede na lokacijo avtomobila ter uravnavali temperaturo doma. Vsa ta dejanja je mogoče izvesti z glasovnimi ukazi.

Pin It on Pinterest

Share This