Najnovejši Galaxy S 22 Ultra je tipičen predstavnik visokega razreda. Veseli ga bodo vsi ljubitelji zmogljivih mobilnikov. Sploh pa tisti, ki so že močno pogrešali Samsungovo linijo mobilcev s pisali – Note. Uglajenost in tehnična dovršenost so glavni atributi najzmogljivejšega predstavnika nove serije S.

Galaxy S 22 Ultra je mobilni telefon, ki ga brez problema lahko poimenujemo tudi novi Note. Je direkten naslednik Note 20 Ultra, sedaj že dve generacije starejšega mobilnika. Je nekako logična poteza proizvajalca, da po letih izdaj dveh različnih a tako podobnih aparatov združi v enega. Na žalost ljubiteljev linije Note, ga niso poimenovali po njem, ampak po najboljšem predstavniku serije S.

Oblikovno povzema lastnosti Note 20 Ultra

Dodatek, ki ga uvršča med ćistokrvne Note predstavnike je S Pen. Ta je v bistvu enak kot pri Note20 Ultra z malenkost dodatnih funkcij. Ena od novosti se imenuje Quick Note in vam omogoča, da v Samsung Note dodate celotne spletne strani kot predmete z izrezki. Quick Note pa deluje le z internetnim brskalnikom Samsung in ne z brskalniki drugih proizvajalcev.

Pisalo S-pen

S22 Ultra tudi po obliki izhaja iz modela Note ultra 20. Na prvi pogled se oblikovno se namreč ne razlikuje veliko. Zaobljeni levi in desni stranski rob, medtem ko krajša, zgornji in spodnji ostro prehajata v raven vmesni del. Izhodiščne za oblikovanje se vidi tudi na zadnji strani, ki ohranja mat površino. Drugačna je le postavitev kamerskega dela.

Zaslon je kot pri večini samsungov izjemen, hišni v izvedbi Dynamic AMOLED, z diagonalo 6,8 palca in z hitrostjo osveževanja 120Hz. Ločljivost je seveda velika in razredu mobilnika primerna s 1440 x 3088 piksli.

Vezni nabor je tudi tokrat za naše tržišče hišni Exynos 2200, vrh v trenutni procesorski ponudbi . Mobilnik ima za osnovno konfiguracijo 8 GB delovnega spomina RAM in 128 GB osnovnega pomnilnika. A so pri naših operaterjih v ponudbi verzije z 12 GB RAM-a 256 GB spomina za shranjevanje. S to konfiguracijo je prava mala zverinica kar se tiče zmogljivosti. S22 Ultra sicer ne ponuja možnosti za razširitev pomnilnika, kar je postalo v S razredu Samsunga že pravilo.

Odličen zaslon in pisalo

Aparat je opremljen s sistemom štirih kamer. Ta je v osnovi enak tistemu, ki ga najdemo na lanskem modelu, S21 Ultra. Vključuje glavno enoto s 108 MP, kamero z ultra širokim zajemom s 12 Mp ter dve telefoto kameri s 10 MP. Prva z do 10-kratnim in druga z 3 –kratnim optičnim približevanjem. Pri Samsungu seveda izpostavljajo naprednejši programski del za obdelavo posnetkov. Mi pa glede na osnovne specifikacije tako nekih bistvenih izboljšav glede na lanski model niti nismo pričakovali. Enako velja za prednjo kamero. Kamera za selfije je po karakteristikah popolnoma enaka kot pri prejšnji seriji.

Kamerski sklop na zadnjem delu

Fotografije in tudi videi z vseh kamer so drugače odlični in nimamo pripomb na kvaliteto Bi se pa tza ta razred spodobila kakšna vsaj malenkostna hardverska izboljšava. Sploh če pogledamo da konkurenca ne počiva. Razlike postajajo vse manjše ali pa jih celo sploh ni.

Zajetna baterija ki poganja mobilnik ima kapaciteto 5000mAh in je za tako zmogljiv aparat v bistvu kar nujno potrebna. Brez problema ga boste uporabljali dva delovna dneva, seveda ne na največji obremenitvi. Ob ekonomični uporabi pa še kaj več. Na voljo ima hitro polnjenje in podpira tudi brezžično polnjenje. Omogoča pa tudi polnjenje drugih naprav z njegove baterije.

Aparat kljub velikosti in obilni bateriji tehta toliko kot prejšnja generacija. Z 228 g pomeni povečanje v primerjavi z Note20 Ultra za približno 20 g.

V osnovnem pakiranju, katerega imenujejo pri Samsungu ekološkega, boste našli le minimalno opremo. Poleg telefona še kabel USB-C in ključek za izmet kartice SIM. Razumljivo je sicer gledati na okolje, a takemu prestižnemu aparatu bi lahko pripadal vsaj polnilec.

Zares osnovni osnovni paket

Galaxy S22 Ultra je zagotovo eden najboljših mobilnikov na trgu. S pisalom S Pen nadaljuje poslanstvo Galaxy Note. Pogrešamo predvsem napredek glede na prejšnje serije, naj bo to na lansko letni model Galaxya S Ultra ali celo še eno generacijo starejšega Note S20 Ultra.

Pin It on Pinterest

Share This