Samsung je predstavil v sklopu svoje nove serije tudi novinca Galaxy S21 Ultra, izjemen pametni telefon, ki premika meje mogočega. Galaxy S21 Ultra vključuje najnaprednejši sistem kamer in najinteligentnejši zaslon, novi pametni telefon pa povečuje tudi produktivnost in ustvarjalnost, saj kot prvi serije S podpira S Pen pisalo.
Galaxy S21 Ultra je največji član serije Galaxy S21 saj ima dinamični AMOLED 2x zaslon z diagonalo 17,27-centimetrov in je tudi najinteligentnejši zaslon doslej. Uporabnikom ni več treba izbirati med 120 Hz hitrostjo osveževanja in Quad HD+ kakovostjo – pri Galaxy S21 Ultra lahko uživate v obojem hkrati. Hitrost osveževanja zaslona se prilagodi vsebini, ki si jo ogledujete, od 10 Hz do 120 Hz – to zagotavlja najboljšo sliko ob hkratni energetski učinkovitosti in podaljšanju življenjske dobe baterije. V primerjavi z Galaxy S20 nudi Galaxy S21 Ultra 25-odstotno svetlejšo sliko pri največji svetlosti 1500 nitov, z 50-odstotnim izboljšanim kontrastnim razmerjem pa prikazuje kristalno jasne slike, tudi pri močni svetlobi. Tako kot Galaxy S21 in S21+ pametna telefona tudi Galaxy S21 Ultra prilagaja oddajanje modre svetlobe in tako zmanjša utrujenost oči.
Galaxy S21 Ultra vključuje najnaprednejši sistem profesionalnih kamer, ki vam omogoča, da posnamete osupljive fotografije v studijski kakovosti v različnih osvetlitvah in nastavitvah. Za urejanje videoposnetkov pa so na voljo nove funkcije, ki temeljijo na umetni inteligenci.
Galaxy S21 Ultra ima glavni kamerski sklop na zadnjem delu opremljen s štirimi objektivi (ultra širok, širok in dvojni tele-objektiv). Vključuje 108 MP pro senzor, s katerim lahko zajamete 12-bitne HDR fotografije s 64-krat bogatejšimi barvami in več kot 3-krat širšim dinamičnim razponom. Prvič pri Galaxy pametnem telefonu lahko z vsemi kamerami, vključno s sprednjimi in glavnimi štirimi i, zajemate posnetke v 4K ločljivosti s hitrostjo 60 sličic na sekundo. Poleg tega z 12-bitno RAW datotek pri urejanju fotografij ne boste pogrešali niti ene podrobnosti.
Pri povečevanju motiva pri Galaxy S21 Ultra vam ni treba skrbeti, da bi izgubili jasnost, saj je opremljen s 100-kratno povečavo, ki jo poganja Samsung sistem z dvojno tele-lečo (3-krat in 10-krat optična – obe opremljeni z Dual Pixel(2PD) AF). Tako boste lahko vedno posneli jasne posnetke, ne glede na to, kakšno povečavo uporabljate.
Galaxy S21 Ultra vključuje tudi izboljšani Bright Night senzor, ki zagotavlja izjemne posnetke tudi pri šibki svetlobi. Dodatno vam bo pri zajemanju izjemnih posnetkov pomagal še nočni način, možnost zmanjševanja hrupa in 12 MP nona-binning tehnologija
Galaxy S21 Ultra bo izkušnjo pametnega telefona povzdignil na popolnoma novo raven in pri uporabnikih spodbudil kreativno izražanje ter produktivnost – kot prva naprava kadarkoli v seriji S pametnih telefonov namreč nudi izkušnjo S Pen pisala. Od risanja, zapisovanja do urejanja fotografij in podpisovanja dokumentov – vse to vam sedaj omogoča S Pen pisalo pri Galaxy S21 Ultra. Uporabite lahko kar S Pen pisalo, ki ga vključujejo Galaxy Note pametni telefoni ali Galaxy Tab tablični računalniki, ali ga kupite ločeno.
Serija Galaxy S21 pametnih telefonov bo na voljo od 29. januarja naprej. Galaxy S21 Ultra bo na voljo v fantomsko srebrni in fantomsko črni barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1249 evrov (12/128 GB).

Pin It on Pinterest

Share This