Podjetje Samsung Electronics je sporočilo, da je prejelo nagrado SEAL Business Sustainability Award 2022 za preoblikovanje zavrženih ribiških mrež v visoko zmogljiv recikliran material za naprave Galaxy.

Nagrade SEAL, ki jih vsako leto podeljuje žirija strokovnjakov s področja trajnostnega razvoja ter okoljskega, družbenega in socialnega upravljanja (ESG), so priznanja za najbolj vplivne trajnostne pobude in podjetja, ki spodbujajo okoljski napredek. Samsung je prejemnik nagrade SEAL za trajnostni izdelek, ki nagrajuje navdihujoče namenske izdelke, ki premikajo in spreminjajo svet na bolje.

Zavržene ribiške mreže so ena najbolj razširjenih in invazivnih plastičnih mas v oceanih, ki resno ogroža morsko življenje in naš planet. Samsung je reciklirane zavržene ribiške mreže prvič vključil v serijo Galaxy S22 in od takrat uporablja ta material pri oblikovanju celotnega ekosistema naprav Galaxy, vključno s tablicami, prenosnimi računalniki in slušalkami. V sodelovanju s podobno mislečimi organizacijami je Samsung ustvaril nov material iz reciklirane plastike iz oceanov in ohranil svoje visoke standarde na področju kakovosti.

Ta inovacija je del trajnostne vizije družbe Samsung Galaxy for the Planet, ki opisuje pot družbe do konkretnih podnebnih ukrepov v globalnem poslovanju in življenjskem ciklu izdelkov. V okviru programa Galaxy for the Planet si Samsung prizadeva razviti in vključiti reciklirane materiale v vse nove izdelke, odpraviti plastiko za enkratno uporabo v embalaži za mobilne naprave, doseči ničelno porabo energije v stanju pripravljenosti za vse polnilce pametnih telefonov in do leta 2025 preusmeriti vse odpadke z odlagališč.

Pin It on Pinterest

Share This