Kako pogosto se vam je zgodilo, da ste se končno odločili, da boste iz svojega robotskega sesalnika odstranili koš, potem pa ste kaj kmalu ugotovili, da so vaše roke okrašene s prahom in ostalo nesnago, ki jo je robotek pobral s tal vašega doma?
Vemo, občutek zagotovo ni bil prijeten, vendar imamo dobro novico! Za to “prijetno” opravilo bo od sedaj dalje namesto vas skrbel sistem za samopraznjenje. Nadvse dobra novica torej za vse, ki imate (ali še boste imeli) iRobot Roomba i3+ ali Roomba i7+ ali Roomba j7+ ali Roomba s9+.


Pa resnično vemo, kaj sistem za samopraznjenje sploh je?
Povsem preprosto: med postopkom čiščenja vaš robotski sesalnik posesa odpadke v notranji sistem za shranjevanje – koš za smeti. Odvisno od velikosti vašega doma in tega, kako umazana so tla, boste morda morali koš izprazniti na vsake dva do tri cikle čiščenja.
Sistem za samopraznjenje zagotavlja samodejno praznjenje vaše Roombe na bazni enoti, ki je hkrati tudi polnilna. Ko se Roomba pripelje na domačo bazno postajo, sistem za samopraznjenje enostavno povleče vso umazanijo v večji koš za shranjevanje.
Kako neverjetno je pomisliti, da bazno postajo nato izpraznite le vsakih 30 ali 60 dni in ne vsaka dva ali tri dni? Da, iRobot Roomba i7+ poskrbi za to!


Prednosti in pomanjkljivosti, ki jih prinaša sistem za samopraznjenje
Se strinjate, da je največji plus robotskega sesalnika ta, da opravi čiščenje namesto vas? Bolj temeljito in natančno kot nekdo opravi kakšno delo namesto vas, boljše je – tu se strinjamo. Predstavljajte si zaposleno mamo sredi tedna. Ukvarja se z otroki, delom in številnimi gospodinjskimi opravili. Sredi vsega tega se mora ustaviti, da si napolni tudi svoje baterije. In to, da ji ni potrebno sesati, je absolutna prednost.
Če bi vedeli, da boste morali čez dan večkrat izprazniti vrečko sesalca, bi verjetno malce bolj oklevali z uporabo sesalca. Zgolj če bi bilo nujno, verjetno. Če ima vaš robotski sesalec sistem za samopraznjenje – torej, se izprazni sam – pa ga boste brez težav uporabili in poskrbeli, da bo vaš dom čist. Torej, absolutna prednost, tale sistem za samopraznjenje.
Svoj košek za umazanijo bo iRobot Roomba i7+ izpraznil v vrečke AllergenLock, ki imajo štiri plasti materiala, ki zavirajo alergene, vanje pa ujame 99 % cvetnega prahu in plesni. Tudi če imate v družini alergika, ga posesan prah v vrečki ne bo dodatno dražil.


Če potegnemo črto
Sistem za samopraznjenje je vsekakor dodana vrednost in dejstva, ki so opisana zgoraj, nedvomno odtehtajo (morda) eno manjšo pomanjkljivost: postopek praznjenja je, pa čeprav je kratek, približno 10 decibelov glasnejši od postopka sesanja. V kolikor ste eden izmed mnogih uprabnikov aplikacije iRobot in večinoma pošiljate robota na sesanje, ko ste v službi, vas teh par sekund hrupa tako ali tako ne bo zmotilo. Hišni ljubljenčki pa se robotskih sesalnikov hitro navadijo in jih zvoki prav nič ne vznemirjajo.
Če na koncu dodamo še nekaj lastnosoti iRobot Roomba i7+, kot so pametno kartiranje prostorov, dve gumijasti krtači, primerni za različne površine, tehnologija vSLAM, s katero sesalec vidi, kar vidite vi, vrhunska aplikacija, s katero označite prostore in določite, katere prostore naj Roomba i7+ počisti in katere ne, načrtujete dneve čiščenja, jo glasovno upravljate in nadzirate, kjerkoli že ste, in še in še … potem zagotovo veste, da ste z nakupom iRobot Roombe i7+ naredili vrhunsko potezo (ali pa jo še boste).

Pin It on Pinterest

Share This