Na portalu svet24.si so pred kratkim izvedli anketo, v kateri so bralce portala vprašali, kako izbirajo svoj najljubši telefon. Anketa, ki jo je izpolnilo prek 550 sodelujočih, je razkrila, da večina Slovencev išče telefon, ki ima karakteristike kot jih ponuja serija Xiaomi 13.

Serija 13 navdušila tudi Slovence!
Xiaomi, tehnološki velikan, ki je najhitreje rastoča blagovna znamka pametnih telefonov na svetu, je pred kratkim predstavil nove pametne telefone iz serije 13. Gre za novi paradni napravi 13 Pro in 13, v okviru iste serije pa še 13 Lite, najboljšo napravo v razredu mobilnih telefonov srednjega cenovnega razreda.

Novi Xiaomi 13 Pro in 13 prihajata na naš trg z vgrajenima kamerama Leica, kar je plod lanskoletnega strateškega sodelovanja obeh podjetij. Ko gre za Leico, uporabnikom ni treba posebej razlagati, da gre za vodilnega proizvajalca mobilnih kamer. To nemško podjetje deluje z več, kot stoletno poslovno tradicijo. Leica je svojo prvo 35 mm kamero izdelala že leta 1913, sčasoma pa se je dejavnost razširila na proizvodnjo mikroskopov, geodetske opreme in celo svetovno priznanih mobilnih kamer.

Posebnost Leice je torej predvsem v kakovosti materialov, specifikacijah, uporabniškem vmesniku in avtentični obdelavi fotografij. Zaradi vsega naštetega so fotografije, ki jih ustvarijo Leica kamere, vsakemu profesionalcu takoj prepoznavne.

Česa si pri telefonu želijo Slovenci?
Danes pametni telefoni niso le preproste komunikacijske naprave. So modni dodatki, osebni pomočniki in vsakodnevni spremljevalci z ogromno aplikacij in možnosti, ki nam olajšajo življenje. Od njih želimo zvestobo, kakovost, vzdržljivost in specifikacije, ki resnično naredijo razliko. S to mislijo je Xiaomi predstavil novo serijo 13.

Kaj kupujemo Slovenci?
V anketi, ki je bila izvedena na portalu svet24.si, je sodelovalo 553 Slovencev. Rezultati ankete so pokazali, da jim je pri izboru mobilnega telefona najbolj pomembna kamera (34%), na drugem mestu je baterija (22%), na tretjem mestu hitrost procesorja (18%), četrta in peta karakteristika pa sta zaslon in velikost spomina.

Pri mobilni kameri odločilno vlogo igrata resolucija in povečava/ zoom (49%), hitrost sprožitve in stabilizacija pri snemanju videa. Najmanj pomembni specifikaciji sta nočni način in selfie kamera.

Anketa je tudi razkrila, da sta skoraj polovici vprašanih (45%) pomembna kakovost in znamka proizvajalca kamere na mobilnem telefonu, medtem ko 19% vprašanih to sploh ni pomembno.

Slovenci bi svojo obstoječo mobilno kamero najraje dopolnili z naslednjimi karakteristikami: megapiksli, močnejšimi barvami, večjo ostrino, inovativnimi filtri ter tudi s spektakularnimi portreti.

Pri zaslonu največjo vlogo odigrata tekoča – hitra uporaba z 120 Hz (41,4%) in kakovost prikaza (26,1%).

Kaj vam gre najbolj ‘na živce’?
Anketiranci so razkrili, da jim gre pri uporabi mobilnega telefona najbolj ‘na živce’ hitro praznenje baterije (41%) in postopna upočasnitev aparata (25,3%).

In koliko časa preživimo na mobilnem telefonu?
39% vprašanih je razkrilo, da na telefonu dnevno preživi od dve do štiri ure, samo tri odstotke manj (36%) pa jih na telefonu preživi od štiri do šest ur.
V tem času telefon velika večina anketirancev največ uporablja za informiranje in branje novic (36,7%), pa za spremljanje družbenih omrežij (34,2%), šele na tretjem mestu je uporaba telefona za fotografiranje in snemanje (15,1%).

Pri pametnih telefonih je Slovencem zelo pomemben tudi izgled (42,1%), saj ga številni uporabljajo tudi namesto modnega dodatka, medtem ko skoraj 35% vprašanih izgled telefona ni pomemben.

In za konec
Ključno vlogo pri nakupu igra tudi dejstvo, da proizvajalec poleg garancije zagotavlja brezplačen servis v enem letu, ne glede na vzrok in velikost okvare. Nad tem dejstvom je bilo navdušenih več kot 94% vprašanih in bi se zaradi tega lažje odločilo za nakup novega telefona.

Nova serija Xiaomi 13 tako ni zasnovana le kot revolucionaren korak naprej, ko gre za mobilno kamero. Gre za velik napredek v kontekstu uporabniške izkušnje v vseh segmentih: kamera, hitrost procesorja, količina pomnilnika, življenjska doba baterije, kakovost prikazovanja in izgled. In ravno takšnih karakteristik si pri izbiri novega telefona želijo Slovenci.

Pin It on Pinterest

Share This