Samsung Electronics je sedaj tudi uradno predstavilo telefone Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ in Galaxy S24. Nova serija S24 z uporabo umetne inteligence, oziroma Galaxy AI prinaša nove mobilne izkušnje. Serija Galaxy S vodi v novo dobo, ki bo za vedno spremenila način, kako mobilne naprave krepijo uporabnike. Umetna inteligenca izboljša skoraj vsako izkušnjo v Galaxy S24 seriji, vse od omogočanja komunikacije brez ovir z inteligentnim prevajanjem besedil in klicev, do povečanja ustvarjalne svobode z Galaxy ProVisual Engine in vzpostavitve novih standardov za iskanje, ki bodo spremenili način, kako uporabniki telefonov Galaxy odkrivajo svet okoli sebe.

Nove Galaxy AI funkcije.

S funkcijo Sprotni prevod (Live Translate) je mogoče prevajanje telefonskih klicev v realnem času v izvorni aplikaciji. Aplikacije tretjih oseb tako niso potrebne, umetna inteligenca v napravi pa poskrbi za popolno zasebnost pogovorov.

S funkcijo Tolmač (Interpreter) je mogoče pogovore v živo takoj prevesti na razdeljenem zaslonu, tako da lahko ljudje, ki si stojijo nasproti, preberejo besedilni zapis tega, kar je povedala druga oseba. Deluje tudi brez mobilnih podatkov ali omrežja Wi-Fi.

Pri sporočilih in drugih aplikacijah lahko funkcija Pomoč za pisanje (Chat Assist) pomaga izpopolniti pogovorne tone, da bo komunikacija zvenela tako, kot je bila mišljena – kot vljudno sporočilo sodelavcu ali kratek in privlačen stavek za zapis na družbenem omrežju. AI (umetna inteligenca), vgrajena v tipkovnico Samsung, lahko v realnem času prevaja sporočila, e-pošto in podobno v kar 13 jezikih. V avtomobilu bo Android Auto samodejno povzel prejeta sporočila in predlagal ustrezne odgovore ter dejanja, kot je pošiljanje časa prihoda, tako da boste lahko ostali v stiku in hkrati osredotočeni na vožnjo.

Organizacijo močno okrepi tudi funkcija Pomoč za zapiske (Note Assist) v aplikaciji Samsung Notes, ki vključuje povzetke, ustvarjene z AI (umetno inteligenco), ustvarjanje predlog, ki poenostavijo zapiske z vnaprej pripravljenimi oblikami in ustvarjanje naslovnic, da so zapiski enostavno opazni s kratkim predogledom. Pri glasovnih posnetkih, tudi če je govorcev več, funkcija Pomoč za prepis (Transcript Assist) uporablja umetno inteligenco in tehnologijo za pretvorbo govora v besedilo za prepisovanje, povzemanje in celo prevajanje posnetkov.

Galaxy S24 predstavlja mejnik v zgodovini iskanja, saj je prvi telefon, na katerem je predstavljen intuitiven, z gestami voden razdelek Iskanje z obkroževanjem (Circle to Search) z Googlom. Z dolgim pritiskom na gumb Domov lahko obkrožite, poudarite, prečrtate ali pritisnite karkoli na zaslonu Galaxy S24 in si ogledate koristne in kakovostne rezultate iskanja. Če v ozadju prijateljeve objave na družbenem omrežju opazite čudovito znamenitost ali osupljivo zabavno stvar na YouTube Shorts, lahko hitro izveste več o tem – ne da bi zapustili aplikacijo, v kateri se nahajate. Glede na lokacijo uporabnika lahko generativni pregledi z umetno inteligenco za določena iskanja zagotovijo koristne informacije in kontekst, zbrane iz celotnega spleta, uporabniki pa lahko postavljajo bolj zapletena in raznovrstna vprašanja.

Galaxy S24 serija ProVisual Engine je celovit paket orodij z umetno inteligenco, ki spreminjajo zmožnosti zajemanja fotografij in povečajo ustvarjalno svobodo, od priprave posnetka do deljenja posnetka na družbenih omrežjih..

Z izboljšanimi možnostmi nočnega snemanja s funkcijo Nightography so fotografije in videoposnetki, posneti z Galaxy S24 Space Zoom, odlični v vseh razmerah, tudi pri povečavi. Z večjo gostoto točkovnik pik Galaxy S24 Ultra, ki je zdaj v ultra široki kameri 1,4 μm, kar je za 60 % več kot pri prejšnjem modelu, ujamete več svetlobe v slabih pogojih.

Po zajemu odličnih posnetkov inovativna orodja za urejanje Galaxy AI omogočajo preproste popravke, kot so brisanje, ponovno sestavljanje in preoblikovanje. Za lažjo in učinkovitejšo optimizacijo Predlogi za urejanje (Edit Suggestion) s pomočjo tehnologije Galaxy AI predlagajo popolnoma primerne popravke za vsako fotografijo.

S funkcijo Generativno urejanje lahko z generativno umetno inteligenco zapolnite dele ozadja fotografije. Če je fotografija ukrivljena, bo umetna inteligenca zapolnila robove. Kadar je potrebno predmet nekoliko premakniti, da bo v popolnem položaju, umetna inteligenca uporabnikom omogoča, da prilagodijo položaj predmeta in ustvari popolnoma zlito ozadje na prvotnem mestu. Če je potrebno akcijski videoposnetek upočasniti, lahko nova funkcija Instant Slow-mo na podlagi gibanja ustvari dodatne kadre in tako nemoteno upočasni akcijske trenutke za bolj podroben pogled.

Aplikacije družbenih omrežij tretjih oseb zdaj kar najbolje izkoriščajo Galaxy sistem kamere z umetno inteligenco. Vrhunske funkcije fotoaparata Galaxy S serije se zdaj neposredno povezujejo z mobilnimi aplikacijami, kot je Instagram, v načinu HDR, da se izboljša deljenje na družbenih omrežjih. Ko je treba poiskati fotografijo v Galeriji ali v priljubljeni družbeni aplikaciji, se fotografije prikažejo tudi v Super HDR za bolj realističen razpon svetlosti, barv in kontrasta, in sicer z analizo poudarjenega dela slik.

Vrhunska hardverska zmogljivost

Galaxy S24 Ultra je opremljen z mobilno platformo Snapdragon 8 Gen 3  Galaxy. Ta nabor čipov, optimiziran posebej za uporabnike Galaxy, prinaša izjemne izboljšave NPU za učinkovito obdelavo umetne inteligence.

Galaxy S24 Ultra se ponaša z optimalnim sistemom toplotnega nadzora. 1,9-krat večji napredni sistem za hlajenje, izboljšuje temperaturo na površini naprave, hkrati pa povečuje zmogljivost. Sledenje žarkom omogoča realistične slike z vrhunskim učinkom senc in odsevov.

Vizualne vsebine so na najsvetlejšem zaslonu Galaxy še bolj živahne. Galaxy S24 dosega največjo svetilnost 2600 nitov in zagotavlja boljšo vidljivost na prostem s funkcijo Vision Booster.

Galaxy S24 Ultra se ponaša s Corning Gorilla Armor steklomna zaslonu, ki je optično izboljšano in zagotavlja vrhunsko vzdržljivost pred poškodbami, ki jih povzročajo vsakodnevne praske.

Izboljšana oblika v celotni Galaxy S24 seriji s tanjšimi in enakomernimi robovi omogoča, da se lažje prepustite izkušnji gledanja. Omogoča tudi večje velikosti zaslona na 17-centimetrskem (6,7-palčnem) zaslonu Galaxy S24+ in 15,7-centimetrskem (6,2-palčnem) zaslonu Galaxy S24 v okviru enakih specifikacij velikosti. Galaxy S24 Ultra ima 17,2-centimetrski (6,8-palčni) bolj ploščat zaslon, optimiziran ne le za gledanje, temveč tudi za produktivnost. Poleg tega Galaxy S24+ zdaj podpira enako raven ločljivosti QHD+, kot jo ima Galaxy S24 Ultra.

Razpoložljivost in posebna ponudba ob prednaročilu

Telefoni Galaxy S24 serije so od 17. januarja, na voljo za prednaročilo v Sloveniji pri pooblaščenih partnerjih Samsung. S prednaročilom pametnih telefonov Galaxy S24 serije dobite odlične ugodnosti: več pomnilniškega prostora za ceno osnovne različice in dodaten bonus. Za vsa pravila in pogoje promocije obiščite povezavo.

Galaxy S24 bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 899 EUR, Galaxy S24+ po priporočeni maloprodajni ceni od 1.149 EUR, Galaxy S24 Ultra pa po priporočeni maloprodajni ceni od 1.449 EUR.


Pin It on Pinterest

Share This