Apple je uradno predstavil nove modele serije 15, torej iPhone 15 in iPhone 15 Plus, ter iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max. Nova serija prinaša nekaj novosti, ki smo jih pričakovali že prej. Ena izmed njih je priključek USB-C , Dynamic Island,prostor v obliki tabletke blizu vrha zaslona za prikazovanje obvestil, pa je tokrat v vseh verzijah in ne le Pro.

IPhone 15 in iPhone 15 Plus imata zaslone z največjo zunanjo svetlostjo do 2000 nitov, kar dvakrat močneje kot prejšnja generacija, kot izpostavljajo pri Applu. Imajo teksturirano mat površino, dodatno oblikovan rob na aluminijastem okvirju, in prihajajo v petih novih barvah. Naprave poganja lanskoletni nabor čipov A16 Bionic, s tem Apple še naprej postavlja mejo med svojimi modeli Pro in ne-Pro.

Glavna kamera ima tokrat senzor z 48 MP, čeprav je manjši od tistega, ki ga ima iPhone 15 Pro in celo od tistega v modelih iPhone 14 Pro iz lanskega leta. Kljub temu pri Applu pravijo, da lahko posname 2x telefoto posnetek optične kakovosti namesto dejanskega teleobjektiva, vendar je to še vedno omejeno na linijo Pro. Zanimivo je, da pa je privzeta ločljivost 24 MP, za doseganje takih izjemnih posnetkov.

Novost je tudi možnost SOS klica v sili prek satelita je že na voljo v 14 državah, v Španijo in Švico pa prihaja pozneje ta mesec. Poleg tega imata na voljo iPhone 15 in 15 Plus tudi pomoč na cesti prek satelita, začenši v ZDA. To bo brezplačno dve leti po nakupu telefona.

Cenovno pa se iPhone 15 začne pri 800 €, iPhone 15 Plus pa pri 900 €, v obeh primerih z 128 GB prostora za shranjevanje. Prednaročila so že začeli sprejemati, naprave pa bodo na voljo od 22. septembra.

Pin It on Pinterest

Share This