V prihodnjih tednih bo Samsung milijonom uporabnikov Galaxy naprav po vsem svetu predstavil najnovejšo ponudbo One UI – One UI 5, z novimi funkcijami, ki omogočajo svobodno izbiro lastne mobilne izkušnje.

Uporabljajte telefon kakor želite

One UI 5 ponuja najbolj prilagojeno mobilno izkušnjo podjetja Samsung doslej. Zasnovana je tako, da uporabnikom daje več možnosti za prilagoditev njihovih naprav.

Nova funkcija Bixby Text Call uporabnikom omogoča, da komunicirajo na način, ki jim najbolj ustreza. S funkcijo Bixby Text Call lahko na telefonske klice odgovorite tako, da preprosto vtipkate sporočilo. Inteligentna platforma Samsung Bixby pretvori besedilo v zvok in ga v vašem imenu deli neposredno s klicateljem na liniji ter vam s pretvorbo njegovega glasu v besedilo pokaže, kaj klicatelj govori. Ta funkcija je kot nalašč za trenutke, ko morate komunicirati, vendar vas ni nujno slišati, na primer na prometnem vlaku ali na hrupnem koncertu. S to funkcijo lahko sprejemate klice v vsakem okolju, ne da bi bili moteči ali da bi zamudili kakšen trenutek.

Prilagodite telefon svojemu življenjskemu slogu

Funkcije, ki jih uporabljate za jutranjo rutino, da se zbudite in ste aktivni, morda ne bodo enake funkcijam, ki vas ohranjajo osredotočene med delovnim dnem. Z rutinami lahko v napravi sprožite zaporedje dejanj glede na svoje dejavnosti, z načini One UI 5 pa lahko ustvarite prilagojene nastavitve za različne dele svojega življenja, od spanja in sproščanja do vadbe in vožnje.

Na primer, med vadbo je lahko vaša prednostna naloga utišanje obvestil, da ostanete v območju in predvajate glasbo. Ko je čas za spanje, pa vam lahko izklop zvokov in vklop temnega načina pomagata pri umirjanju.

Podjetje je izboljšalo tudi obvestila v uporabniškem vmesniku One UI 5, da so ta bolj intuitivna, jih ni težko prebrati že ob bežnem pogledu. Poleg tega pa ponujajo bolj definirane gumbe za sprejem in zavrnitev klica, ko prejmete klic prek prenovljenega pop-up zaslona za klic.

Poleg splošnih oblikovnih vidikov sta ključni del mobilne izkušnje vsakega posameznika tudi personalizacija in možnost izražanja. Da bi to prenesli na višjo raven, One UI 5 zdaj podpira enostavno in raznoliko prilagajanje neposredno na zaklenjenem zaslonu. Z le nekaj dotiki lahko obrežete videoposnetek in tako svoje najbolj nepozabne trenutke spremenite v ganljiv poklon na telefonu. Ta zaklenjeni zaslon lahko še dodatno prilagodite tako, da spremenite ozadje, slog ure in pojavna okna z obvestili – vse z enega zaslona.

Mobilna izkušnja, ustvarjena okoli vas

Poleg tega, da vam ponuja možnosti za oblikovanje prilagojenega videza naprave, One UI 5 ponuja tudi nove funkcije, ki vam pomagajo pri učinkovitejšem opravljanju nalog. Na primer, gradniki v One UI 5 so opremljeni z novimi zanimivimi možnostmi in možnostjo, da z novimi gradniki, zloženimi na kup, ohranite domači zaslon urejen in pregleden.

Da bi mobilna opravila in dejavnosti naredil še bolj učinkovite, je One UI 5 opremljen tudi z novimi pametnimi predlogi za gradnike. Pametni predlogi na podlagi vaših vzorcev uporabe in konteksta vaše mobilne dejavnosti samodejno predlagajo aplikacije in dejanja, s katerimi je mobilna izkušnja še bolj prilagojena.

Poleg tega lahko vse naprave, povezane s pametnim telefonom, upravljate tudi v novem meniju Povezane naprave, kjer boste lahko dostopali do vseh funkcij, ki delujejo z drugimi napravami, kot so Quick Share, Smart View in Samsung DeX. Zdaj imate tudi enostaven dostop do menija Samodejni preklop slušalk Buds, ki vam omogoča samodejni preklop slušalk Buds z ene naprave na drugo za bolj nemoteno delovanje med napravami.

Priročna varnost in mirna vest

Samsung se zaveda, da zasebnosti ni brez varnosti, zato sta v One UI 5 ti dve nastavitvi združeni v eno pregledno in enostavno nadzorno ploščo, s čimer lahko brez težav svojo napravo zaščitite in svoje občutljive podatke ohranite zasebne.

Ta nova nadzorna plošča za varnost in zasebnost je bila zasnovana tako, da je čim bolj preprosta in omogoča hitro in enostavno razumevanje stanja vaše naprave. Z enim samim hitrim pogledom lahko dobite hiter pregled varnosti svoje naprave ter poiščete predloge in opozorila glede na stanje.

Da bi vaši zasebni podatki ostali zasebni, ima One UI 5 tudi novo obvestilo na plošči za skupno rabo, ki vas opozori, če nameravate nehote deliti fotografijo, ki vsebuje občutljive podatke, na primer sliko vaše kreditne ali debetne kartice, vozniškega dovoljenja, kartice socialne varnosti ali potnega lista.

Pin It on Pinterest

Share This