Po meritvah podjetja NET CHECK je bilo omrežje A1 Slovenija že drugo leto zapored ocenjeno kot najboljše mobilno omrežje pri nas. Neodvisno merjenje je pri vseh slovenskih operaterjih preizkušalo delovanje glasovne telefonije, sporočil SMS in prenosa podatkov. Priznanje potrjuje dolgoročno usmerjenost A1 v razvoj tehnološko naprednih omrežij in sledenje visokim zahtevam trga.

Nemško podjetje NET CHECK je zaključilo neodvisno merjenje kakovosti slovenskih omrežij. Po preizkusu dosegljivosti, odzivnosti, kakovosti in zmogljivosti omrežja se je najbolje izkazalo omrežje A1 Slovenija: »Naše poslanstvo je uporabnikom nuditi najboljšo uporabniško izkušnjo, ki podpira njihovo digitalno življenje. Priznanje neodvisnega ocenjevalca je priznanje vsem naporom, ki jih v zadnjih letih usmerjamo v razvoj naprednega omrežja in povečevanje kapacitet v podporo veliki rasti mobilnega internetnega prometa. Prek omrežja A1 Slovenija se namreč prenese največ, kar 47% vsega mobilnega internetnega prometa v Sloveniji,« je povedal Nenad Zeljković, glavni direktor za področje tehnologije.

A1 Slovenija nadaljuje z gradnjo največjega 5G omrežja pri nas
A1 Slovenija pospešeno uresničuje zastavljeno strategijo gradnje največjega 5G omrežja v Sloveniji. Le-ta je trenutno na voljo že 79 % prebivalcem, do konca leta 2025 pa bodo z njim pokrili 99 % prebivalcev. Glede na meritve podjetja NET CHECK je omrežje A1 Slovenija tudi najhitrejše mobilno omrežje, prenos podatkov pa je kar trikrat hitrejši kot pri lanskem merjenju: »Odlične rezultate pripisujemo kombinaciji sodobnih in zanesljivih omrežij 4G/LTE in 5G. Slednjega uporablja že skoraj polovica uporabnikov, pri čemer prenesejo kar dvakrat več podatkov kot tisti na omrežju 4G/LTE,« je dodal Nenad Zeljković.

Meritve NET CHECK so bile izvedene po celotni državi s preizkusi med vožnjo. Ocenjevalci so med meritvami v enem mesecu prevozili več kot 2900 kilometrov. Neodvisno testiranje kakovosti mobilnih omrežij poteka po industrijskih standardih ter analizira uporabo glasovne telefonije, sporočil SMS in prenosa podatkov na vseh tehnologijah.

Pin It on Pinterest

Share This