Xiaomi je uradno predstavil svojo novo serijo Xiaomi 12S, ki je bila izdelana v sodelovanju z Leico. Ta serija izdelkov je prvi vrhunec strateškega partnerstva na področju slikovne tehnologije med Xiaomijem in Leico. Celotna serija vključuje različne sisteme, ki sta jih skupaj razvila Xiaomi in Leica. Le-ti tako vsebujejo leče Leica Summicron in podpirajo slikovne profile Leica.

Avtentični posnetki in slikovni profili Leica

Serija Xiaomi 12S tako združuje poglobljeno razumevanje optike, obdelave slik, kakovosti slik in Xiaomijevih bogatih izkušenj pri fotografiranju s pametnimi telefoni. V sodelovanju z Leico pa nudi izjemno kakovost slike pametnega telefona ter barve, ki odražajo značilni »look and feel« družbe Leica.

Model Xiaomi 12S Ultra izkorišča izjemne zmogljivosti optične zasnove Leica v svojem sistemu leč in hkrati spoštuje stroge standarde testiranja optične kakovosti ter odraža Xiaomijevo strokovno znanje pri miniaturizaciji komponent, s čimer zagotavlja ultra visoko ločljivost, ultra visoko svetlobno občutljivost.

Primarna kamera v Xiaomi 12S Ultra uporablja asferično lečo 8P za odpravo pogostih težav pri fotografiranju, kot so bleščanje, zameglitev in kromatična aberacija, modul kamere Xiaomi 12S Ultra ima tudi premaz za leče proti bleščanju, premaz s črnilom na robovih leč, ciklični olefin kopolimerni material in infrardeči svetlobni filter s tehnologijo »spin coating«. Te funkcije skupaj nudijo jasnejšo splošno sliko, ki je dosledna v celotnem objektivu.

Slikovni profili Leica pa odražajo stoletno slikovno estetiko Leice in reproducirajo njen ton ter estetiko s pomočjo najsodobnejših algoritmov. Za končnega uporabnika to pomeni dostop do dveh fotografskih slogov, »Leica Authentic Look« in »Leica Vibrant Look«, oba pa nudita večjo ustvarjalno svobodo fotografa.

Profesionalna širokokotna kamera z izjemno velikim 1-palčnim tipalom

Xiaomi 12S Ultra je opremljen z 1-palčnim tipalom Sony’s IMX989. Omogoča združevanju slikovnih pik, kar zmanjša šum, razširi dinamični razpon, poveča zajeto svetlobo in omogoči na splošno boljše slike v slabih svetlobnih pogojih. To predstavlja precedens v kamerah pametnih telefonov in se približuje tradicionalnim kameram v smislu specifikacij strojne opreme.

Xiaomi 12S Ultra je prva naprava Android, ki podpira snemanje in predvajanje videa Dolby Vision HDR. Dolby Vision izboljša videoposnetke z živimi barvami, ostrejšim kontrastnim razmerjem in bogatejšimi podrobnostmi, kar zagotavlja živahno in prefinjeno kakovost slike.Uporablja stabilizacijo slike HyperOIS za izjemno stabilni zajem slike, ta namreč omogoča stalno kompenzacijo gibanja med snemanjem videa.

 Xiaomi 12S Ultra ima 6,73-palčni barvni zaslon AMOLED z luminiscenčnim materialom E5, ki zagotavlja profesionalno raven podrobnosti, svetlosti in barvne učinkovitosti, poleg najvišje svetlosti 1500 nit.

 Xiaomi 12S Ultra bo na voljo v dveh barvah – črni Classic Black in zeleni Verdant Green – s tremi različicami pomnilnika cena pa se bo gibala okoli 100 eurov. 

Pin It on Pinterest

Share This