Na slovenski trg sta prispela dva najnovejša modela pametnih telefonov POCO – POCO X5 Pro 5G in POCO X5. Gre za mobilna telefona, katerih specifikacije so bile razvite glede na želje in potrebe generacije Z.

Z modelom X5 Pro 5G je bil narejen pomemben korak naprej v primerjavi s prejšnjim modelom telefona. Funkcije kamere so nadgrajene, skupna hitrost sistema je povečana, impresiven zaslon pa vse skupaj lepo zaokroži. POCO X5 5G pa prihaja z nadgrajeno zmogljivostjo, predvsem v segmentu procesorjev, pa tudi z novo, bolj vzdržljivo baterijo.

Nova serija modelov POCO X5 za leto 2023 je bila razvita za potrebe in pričakovanja uporabnikov mlajših generacij, ki iščejo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

POCO X5 Pro 5G: Zmagovalna kombinacija zaslona in kamere

POCO X5 Pro 5G je opremljen z osupljivim 6,6-palčnim zaslonom Flow AMOLED. Zaradi izjemno napredne tehnologije je mobilni telefon lahek in kompakten. Z debelino 7,9 milimetrov je to najtanjša naprava serije POCO X doslej.

Nov zaslon je obogaten tudi s frekvenco osveževanja 120 Hz, zaradi česar so barve bolj žive, prikaz pa bolj tekoč, kar omogoča še boljše snemanje videa, gledanje filmov ali brskanje po družbenih omrežjih. V zaslon je vgrajena tudi tehnologija PWM za zatemnitev ali povečanje svetlosti zaslona glede na okolje, v katerem se uporabnik nahaja.

Za moč telefona gre zasluga setu čipov Snapdragon 778G 5G z naprednim 6nm TSMC, ki na platformi AnTuTu dosega rezultat 545.093. Ta konfiguracija omogoča sistemu kamere hitrejšo obdelavo fotografij in videoposnetkov kot prejšnji model.

Končni rezultat je 41 % hitrejše nalaganje fotoaparata, 69 % hitrejše fotografiranje in 38 % hitrejše fotografiranje v nočnem načinu. Senzor 108 MP zagotavlja dostavo fotografij v ultra visoki ločljivosti tudi v temnem okolju, kamera pa podpira tudi snemanje 4K videa do 5,5 ur. Za takšno vzdržljivost je zaslužna 5000 mAh baterija, ki s 67 W turbo polnjenjem doseže 30 % kapacitete v samo sedmih minutah .

POCO X5 5G: Harmonija za nadnaravno izkušnjo uporabe

POCO X5 5G s svojimi specifikacijami redefinira kategorijo mobilnih telefonov srednjega razreda, hkrati pa zagotavlja vse, kar potrebuje generacija Z. Ne glede na to, ali ga uporabljate za delo, študij, zabavo ali če posnamete na stotine fotografij na dan, igrate igre in ure in ure gledate serije – njegova 5000 mAh baterija bo zdržala ves dan.Pametni telefon je tudi izjemno lahek, ima 6,67-palčni zaslon AMOLED in tehta le 189 gramov.

POCO X5 5G je opremljen z zmogljivim setom čipov Snapdragon 695, povečan pomnilnik RAM in ROM pa prispevata k stabilnosti celotnega vmesnika, tako da lahko z 8 GB RAM-a in 256 GB ROM-a uporabniki nemoteno preklapljajo iz aplikacije v aplikacijo in opravljajo več nalog, medtem ko orodja delujejo v ozadju.

33 W hitri polnilnik napolni baterijo do 100% v samo 68 minutah, kar predstavlja revolucijo za telefone tega cenovnega razreda. Baterija POCO X5 5G z napredno uporabo, ki vključuje gledanje filmov, socialnih omrežij, komunikacijo in fotografiranje, zdrži do 12 ur.

Razpoložljivost

POCO X5 Pro 5G je na voljo v treh barvah – črni, modri in rumeni in bo na voljo v eni različici pomnilnika 6GB+128GB. Priporočena maloprodajna cena 379 EUR prek uradnih prodajnih kanalov e-trgovine. POCO X5 5G je na voljo v treh barvah – črni, modri in rumeni in bo na voljo v eni različici pomnilnika 6GB+128GB. Priporočena maloprodajna cena 319 € prek uradnih kanalov e-trgovine.

Pin It on Pinterest

Share This