Od kar je Huawei ostal brez storitev google je ena glavnih skrbi aktivnih uporabnikov uporaba zemljevidov in seveda storitev povezanih s tem. Predvsem nam je vsem zlezla pod kožo googlova navigacija s storitvami, predvsem spremljanje prometa. Poleg tega pa seveda uporabniki pričakujejo prikaz glavnih interesnih, kot so bencinske črplke, restavracije kakšen turistična lokacija itd.


Na novejših Huawei telefonih je na voljo dovolj dobra aplikacija, ki bo tudi bolj zahtevnim uporabnikom kaj hitro zlezla pod kožo, Zemljevidi Petal oziroma Petal Maps.
Petal Maps je aplikacija, ki je del okolja EMUI 11 in je na nove Huaweieve telefone že pred nameščena. V primerjavi z zunanjimi rešitvami, ki jih lahko najdete v trgovini AppGallery, pa je tudi bolj integrirana v sistem.
Aplikacija Petal maps tudi že v Sloveniji prikazuje številne interesne točke, od restavracij, trgovin, bencinskih črpalk in znamenitosti, ki se nahajajo v bližini. Ta seznam se tudi iz dneva v dan širi in bogati z novimi informacijami. In kar je še bolj pomembno, z aplikacijo je mogoče tudi v živo spremljati prometne razmere. To je zagotovo ena pomembnejših funkcij moderne navigacije in na vrhu želja uporabnikov.
Uporaba je precej preprosta, podobno kot google maps, le da je grafično nekoliko drugačnega videza, osebno celo nekoliko bolj modernega. V spodnji vrstici so tri možnosti in nad njimi iskalno polje in vanj vpišete naslov, kakor želite, da vas navigacija vodi. Vodenje na zaslonu poteka preprosto in razumljivo, vklopite pa lahko tudi glasovna navodila. Na voljo je tudi 3D-pogled za lažjo predstavo urbane okolice. Navigacijo z zemljevidi Petal ima tudi različne izbire potovanja, ko hodite peš, se vozite s kolesom, mestnim prevozom ali z avtom.
Petal maps ponuja vse kar lahko uporabnik pametnega telefona danes od take aplikacije pričakuje in suvereno nadomešča ostale rešitve. Uporablja aktualne zemljevide in omogoča različne variante navigacije, v živo spremlja prometne razmere, lahko pa jo uporabljamo tudi za načrtovanje poti.

Pin It on Pinterest

Share This