Želite posneti osupljivo fotografijo nočnega obzorja urbanega središča, brezhiben družinski portret ali čudovito pokrajino? To in še veliko več vam omogoči izredni pametni telefon Huawei Mate 50 Pro s kamero Ultra Aperture, ki se, kot prva na svetu, ponaša z 10-stopenjsko fizično nastavljivo zaslonko.

Pred skoraj desetimi leti je Huawei predstavil prvi model serije Mate, ki se je lahko pohvalil z največjim zaslonom med vsemi pametnimi telefoni tistega leta. Kasnejši modeli so vsak na svoj način orali ledino razvoja mobilnih tehnologij, čemur se Huawei Mate 50 Pro ni izneveril. Poleg 10-stopinjske zaslonke, estetskega videza in zmogljivosti vgrajenih komponent, uvaja operacijski sistem EMUI 13 za pametno in brezhibno interakcijo.

Huawei Mate 50 Pro so zasnovali z mislijo na uporabnika in uporabniško izkušnjo. Ni važno, kaj v fotografskem smislu od njega pričakujete. Naj gre za zajemanje dopustniških pustolovščin, pomembnih življenjskih trenutkov ali čudovite narave, podnevi ali ponoči, novi predstavnik serije Huawei Mate bo kos vsemu.

Takšnih nočnih fotografij še niste videli

Kamera Ultra Aperture pametnega telefona Huawei Mate 50 Pro se ponaša z močno svetlobno občutljivostjo in algoritmom XD Fusion Pro, s katerimi podrobne in ostre nočne fotografije niso več želja, temveč realnost.

Vzemimo kar klasičen primer. Ste na počitnicah in bi radi za veko vekomaj posneli sončni zahod. Da bi bil na fotografiji čaroben, kot ga vidite z lastnimi očmi. Nočni način telefona Huawei Mate 50 Pro zato prizor zajame z izrazitimi prehodi med temnimi in svetlimi deli in toplimi in hladnimi barvnimi odtenki. Tipalo z barvnim filtrom RYYG hkrati poskrbi za več zajete svetlobe, s čimer osvetli celotno fotografijo, a ohrani podrobnosti v temnih in svetlih delih.

Široka zaslonka f/1,4 medtem omogoča fotografiranje z večjo globinsko ostrino. Izboljšan (pravi) učinek zameglitve pomeni, da je ozadje prijetno zamegljeno, medtem ko je objekt v ospredju oster in barve niso popačene.

Podpišite se pod čudovite portrete

Mate 50 Pro poveča učinek zamegljenega ozadja z izredno veliko zaslonko glavne kamere, ki deluje v tandemu z računalniškimi sposobnostmi portretne segmentacije. To omogoči zameglitve ozadja na optični ravni, ki se razlikuje od podobnega učinka na običajnih pametnih telefonih. Subjekt fotografiranja zato iz okolice izstopa z gladko kožo, naravnim tonom kože in učinkom svetlih oči. 

Portretni način postaja eden najpogosteje uporabljenih. Poleg poudarjanja sebe ga namreč uporabljamo za fotografiranje družine in prijateljev ter predmetov. Še posebej atraktivni so portreti z zamegljenim ozadjem, na katerih bi radi izpostavili celo družino, stare starše, brate, tete in še koga, pri čeme želite, da bo vsaka oseba jasna, četudi je spredaj ali malo bolj zadaj.

Poglobite se v čisto vsako podrobnost

Ujemite čudovite podrobnosti okolice s periskopskim objektivom, ki v tandemu z izjemno zmogljivimi programskimi algoritmi podpira do 200-kratno povečavo. Največ med vsemi pametnimi telefoni na trgu. Od daleč fotografirajte s snegom prekriti vršác ali metulja na cvetu ter ujemite in delite izreden, a hkrati minljiv trenutek življenja.

Obenem na novo zasnovana širokokotna kamera podpira super makro način za izjemne fotografije celo očem skritega sveta, pri čemer so zmogljivosti na voljo tudi med snemanjem videa. Posnemite na primer fotografijo čudovitega zelenega mahu na drevesu z ostrimi in jasnimi podrobnostmi ter s teksturami, ki so očem nevidne.

Izredna življenjska doba baterije za brezskrbni dan

Preživite ves dan ob fotografiranju in snemanju okolice ali dragocenih trenutkov, ne da bi vas ves čas skrbelo, da se bo izpraznila baterija. Pametni telefon Huawei Mate 50 Pro ima ravno zaradi tega vgrajeno baterijo kapacitete 4700 mAh ob podpori za 66-vatnim ožičenim in 50-vatnim brezžičnim hitrim polnjenjem. Optimalno ravnotežje med življenjsko dobo baterijo, hitrim polnjenjem in prenosljivostjo je tako doseženo.

Pametni telefon Huawei Mate 50 Pro boste zlahka vzeli na celodnevni pohod ali preživeli noč ob fotografiranju urbanih prizorov. To omogoča kombinacija zmogljivosti baterije, algoritmov operacijskega sistema EMUI 13 in tehnologije SuperEnergy Boosting. Slednja nastopi v primeru, da napolnjenost baterije pade pod 1 odstotek. Iz telefona iztisne še zadnje atome energije in omogoči 12-minut telefoniranja ali 3 ure stanja pripravljenosti.

Razpoložljivost

Huawei Mate 50 Pro je v Sloveniji že na voljo, in sicer v črni in srebrni barvi z ohišjem iz utrjenega stekla po priporočeni ceni 1299 evrov.

Poleg telefona Mate 50 Pro sta novost v Huaweievi ponudbi tudi telefona srednjega razreda Huawei nova 10 in Huawei nova 10 Pro. Oba se ponašata z impresivno ultra širokokotno sprednjo kamero s kar 60-milijonskim slikovnim tipalom, ki lahko zajema posnetke v ločljivosti 4K. Huawei nova 10 Pro ima poleg te še 8-milijonsko portretno kamero za kristalno čiste posnetke od blizu, ki kot prva v industriji podpira 2-kratno optično in do 5-kratno digitalno povečavo.

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva. Huawei je po svetu vzpostavil že 14 raziskovalnih in razvojnih centrov, vključno v Nemčiji, na Švedskem, v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Consumer BG je ena od Huaweievih treh poslovnih enot in ima pod okriljem pametne telefone, tablične računalnike, osebne računalnike, nosljive naprave, storitve v oblaku in drugo. Huaweieva globalna mreža je zgrajena na več kot 30 letih strokovnega znanja in izkušenj v telekomunikacijski industriji in je posvečena zagotavljanju najnovejših tehnoloških rešitev uporabnikom po vsem svetu.

Za več informacij prosimo obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook

YouTube

Instagram

Skupnost

Pin It on Pinterest

Share This