S 30. 6. bo tudi A1 Slovenija prenehal z uporabo tehnologije 3G. Podjetje pri vpeljavi sodobnih in zanesljivih tehnologij sledi globalnim trendom, evolucija mobilnega omrežja iz tretje v četrto in peto generacijo pa je sestavni del trajnostne strategije podjetja in strategije razvoja mobilnega omrežja.

A1 Slovenija nadaljuje z vzpostavitvijo največjega 5G omrežja v državi. Vzporedno s širitvijo omrežja podjetje zagotavlja in povečuje kapacitete za podporo velike rasti mobilnega internetnega prometa. Tehnologijo, ki omogoča občutno hitrejši prenos podatkov, boljšo odzivnost ter večjo zanesljivost in stabilnejšo povezavo, vsakodnevno uporablja 25 odstotkov uporabnikov A1 Slovenija, pri čemer prenesejo kar dvakrat več podatkov kot tisti na omrežju 4G/LTE.

Uporabniki spremembe ne bodo občutili, saj sta že v preteklih letih omrežje 3G nadomestili sodobni in zanesljivi omrežji 4G/LTE in 5G, ki zagotavljata hitrejši prenos podatkov, višjo odzivnost in kakovostnejšo govorno komunikacijo ter VoLTE funkcionalnost.

Pin It on Pinterest

Share This