Huawei je nepričakovano predstavil novega zložljivega predstavnika Mate X5. Mate X5 je neposredni naslednik Mate X3, in oblikovno ne prinaša bistvenih sprememb, kar pomeni da je zunanjost enaka predhodniku. Vseeno pa je prinaša nekaj novosti.

Mate X5 se ponaša z enako velikim 7,85 palčnim notranjim zložljivim zaslonom in 6,4-palčnim zunanjim zaslonom, tokrat pa sta oba sta tehnologije LTPO OLED, ter z zaščito Kunlun Glass.

Huawei X5 ima sedaj v osnovi 16 GB RAM-a in 1 TB prostora za shranjevanje. Ni še uradne informacije o naboru vezja, vendar naj bi bila osnova na hišnem čipu Kirin 9000s, kateri je tudi v mobilnih telefonih serije Mate 60. Čip zasnovan na 7nm procesni tehnologiji SMIC, ki pa naj bi tokrat celo podpiral 5G.

Kamere na zadnji strani imajo nekoliko nadgrajeno zasnovo, v osnovi pa ostajajo iste. Glavna kamera s 50 MP, ki se ji pridružuje ultraširoka enota s 13 MP in periskopski telefoto modul z 12 MP in 5-kratnim optičnim približevanjem.

Mate X5 ima tudi večjo baterijo z 5060 mAh in omogoča hitro 66 W žično polnjenje, ter 50 W brezžično polnjenje. Programska osnova je hišni HarmonyOS 4 in prinaša nove kontrole z zračnimi potezami, ki omogočajo izbiranje in brskanje ne da bi se sploh dotaknili glavnega zaslona. Mate X5 je tudi vodotesen po standardu IPX8.

Prodaja Huawei Mate X5 pa naj bi se pričela že 15. septembra.

Pin It on Pinterest

Share This