Nova, že šesta generacija razreda C v sebi združuje inovativno tehnologijo in elegantno oblikovanje ter ostaja najbolj prodajani model znamke Mercedes-Benz. Od leta 1982 so jih prodali že več kot 10,5 milijona, nova generacija pa z udobjem, zanesljivostjo, varnostjo in tehnologijo posega v razkošje kraljevega razreda S in ponovno navdušuje množice zadovoljnih uporabnikov. Po novem se ponaša tudi z laskavim nazivom »Poslovni avto leta 2021«. Zunanjost novega razreda Mercedes-Benz C je videti naprednejša kot kadarkoli, manjše število linij in dinamična razmerja pa odražajo sodoben luksuz in športen slog ter dajejo vtis zelo zaželenega vozila. Športen pokrov motorja z izboklinama Power Dome poudarja usmerjenost h gibanju.

Zaradi teh klasičnih razmerij, znanih tudi pod imenom »cab-backward design«, sta vetrobransko steklo in potniška kabina pomaknjena nazaj. Čiste bočne linije se združijo v edinstvenem zadku z dvodelnimi lučmi, ki očarajo z značilno obliko za dnevno in nočno vožnjo. Notranjost novega razreda C je razburljiv svet sproščenega udobja in ponuja vzdušje, ki ga je doslej ponujal zgolj razred S. Izbrani materiali v videzu usnja, leseni furnir in pravi aluminij skupaj ustvarijo inovativne elegantne površine. Osrednji prikazovalnik na videz lebdi in se rahlo nagiba k vozniku, tri sploščene okrogle šobe nad njim pa spominjajo na motorske gondole pri letalu.

Kokpit in digitalni upravljalni elementi so v celoti zasnovani z mislijo na potnike, nova generacija intuitivnega sistema MBUX (Mercedes-Benz User Experience). pa poskrbi za najvišjo raven individualizacije in udobja.Nobena inovacija v zadnjih letnih ni tako močno spremenila načina upravljanja vozil Mercedes-Benz kot MBUX .

Novi razred C je opremljen z najnovejšo generacijo intuitivnega informacijskega sistema MBUX, ki se, s pomočjo umetne inteligence, prilagaja uporabniku. Z možnostjo intuitivnega glasovnega upravljanja, upravljanja na dotik ali upravljanja s kretnjami je popolnoma integriran v uporabnikovo digitalno življenje.

Kmalu bo na voljo tudi funkcionalnost »MBUX Smart Home«, ki bo uporabnikom omogočala, da bodo pametne naprave v svojih pametnih domovih povezali s sistemom MBUX in jih tako upravljali neposredno iz svojega avtomobila. Storitev »Online Music« pa bo uporabnikom omogočala dostop do največjih ponudnikov pretočnih glasbenih vsebin neposredno preko informacijskega sistema MBUX, medtem ko bo nenehno samodejno brezžično posodabljanje sistema poskrbelo, da bo novi razred C vedno v koraku s časom.

Na motornem področju se kot prvi lahko pohvali s povsem elektrificirano motorno paleto. Vsi bencinski in dizelski motorji so namreč opremljeni z 48 V tehnologijo in se kot taki uvrščajo med tako imenovane mehke hibride. Kaj to pomeni za uporabnike? Manjšo porabo goriva in dodatno moč in navor, ko ju potrebujejo. Na voljo bodo tudi modeli z bencinskim in dizelskim priključnim hibridom, ki bodo omogočali do 100 km električne avtonomije (po WLTP).

Pin It on Pinterest

Share This