Vodilno tehnološko podjetje Huawei je predstavilo pametno uro Huawei Watch GT 3 Pro, ki bo na voljo v ohišju iz keramike ali titana. Poleg tega jo odlikuje elegantno oblikovanje, uporaba vrhunskih materialov, velik in jasen zaslon, izredno natančno beleženje dejavnosti in zdravja, širok nabor številčnic ter baterija z do 14-dnevno življenjsko dobo in hitrim brezžičnim polnjenjem.

Prvič je v kateri od pametnih ur podjetja Huawei uvedena zmogljivost merjenja elektrokardiograma EKG ( trenutno na voljo le na izbranih trgih) , ki obogati sicer nadgrajeno tehnologijo TruSeen 5.0+ za natančno spremljanje srčnega utripa in nasičenosti kisika v krvi (SpO2). Ura prav tako na novo višjo raven dviguje sposobnosti beleženja več kot 100 različnih športov z uvedbo načina potapljanja na dah, sposobnostjo predlaganja pametnega načrtovanja za izboljšanje tekaških sposobnosti in dvopasovnim sprejemnikom satelitskega sistema za natančnejši izračun lokacije.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium Edition: mojstrska umetelnost v vsaki podrobnosti

Večjo različico nove pametne ure odlikuje čudovito in hkrati vrhunsko oblikovanje s sodobnim pridihom ob upoštevanju tradicije prejšnjih generacij serije Huawei Watch GT. Opremljena je z 1,43-palčnim (3,6-centimetrskim) zaslonom AMOLED visoke ločljivosti 466 x 466 svetlobnih pik, ki zaradi višje jasnosti omogoča lažje prebiranje izpisanih podatkov v vseh primerih rabe.

Kakovost uporabljanih materialov je vidna že na prvi pogled. Močno in hkrati lahko ohišje iz titana ter z izredno lepim 3D zaključkom je zasnovano, da vzdrži preizkus časa, medtem ko je zaslon zaščiten s plastjo safirnega stekla, trdim skoraj kot diamant. Visokotehnološko keramični material dna ohišja nastane iz cirkonijevega keramičnega prahu po kar 60 izredno natančnih in zapletenih postopkih. Uporabili so ga, ker je prijazen do kože, in da tipalo v uri zazna že najmanjšo spremembo telesne temperature.

Rezultat Huaweievega nenehnega prizadevanja za bolšjo uporabniško izkušnjo je udobnejše nošenje, kajti ura je od neposredne predhodnice Huawei Watch GT 2 Pro tanjša za 0,5 mm. Ta nudi izredno preprosto merjenje, saj je prevlečen s posebno matirano prevleko iz titana, ki ne moti merjenja šibkih električnih signalov srca.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Ceramic Edition: raziskovanje estetike in tehnologije

Spoznajte resnično elegantno oblikovanje keramičnega ohišja, ki dopolnjuje čar kovine. Navdih so oblikovalci našli v Botticellijevi mojstrovini Rojstvo Venere, ki ga je opaziti v zlatem ali srebnem valovito oblikovanem robu okoli zaslona podobnim robu školjke, na kateri stoji Venera. Majhna podrobnost, ki je uro spremenila v umetniško delo. Keramika je sicer izredno trd material, ki ga je težko brusiti, zato je oblika robu toliko bolj presenetljiva. Postopek brušenja in poliranja z diamantnimi brusivi traja med 10 in 13 dni, predno ura zasije z naravnim leskom v prefinjeni blešči beli barvi. Visokotehnološka keramika pa ni zgolj lepa, temveč tudi izredno odporna proti koroziji in vročini.

Opremljena je z 1,32-palčnim (3,4-centimetrskim) zaslonom AMOLED visoke ločljivosti 466 x 466 svetlobnih pik.  Zaslon je prav tako zaščiten s plastjo safirnega stekla, ki nudi izredno odpornost na praske in razpoke. Enak material služi za zaščito optičnega tipala srčnega utripa na dnu ohišja, ki hkrati zaradi odličnih optičnih lastnosti vpliva na natančnejše meritve.

Spremljanje zdravja lažje kot kadarkoli prej!

Ena od pomembnejših funkcij pametnih ur je spremljanje zdravja. Večja novost pametne ure Huawei Watch GT 3 Pro je merilnik EKG. Zaradi natančnosti je ura na kitajskem trgu registrirana kot medicinska naprava razreda 2. Visoko zmogljiv senzorski modul EKG v realnem času zagotavlja informacije o sinusnem ritmu, atrijski fibrilaciji in še nekatere druge. Polet tega podpira funkcijo zaznave togosti arterij, ki lahko odkrije raven tveganja za razvoj srčno-žilnih bolezni. Obenem tehnologija Huawei TruSeen 5.0+ podpira stalno spremljanje kisika v krvi. Funkcija EKG bo postopoma omogočana na izbranih evropskih trgih.

Pametna ura Huawei Watch GT 3 Pro lahko deluje samostojno, vendar jo boste večinoma uporabljali povezano s pametnim telefonom. Pri tem je pohvalno, da je združljiva z vsemi napravami s sistemom Android ali iOS.  Pametna ura Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition je na voljo za 499 € in Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic Edition za 549 €.

Pin It on Pinterest

Share This