Tokrat so pri Applu predstavili štiri različice novega iPhona. Novo serijo tako sestavljajo osnovna verzija iPhone 12 in iPhone 12 mini, kar je novost v družini, ter dva Pro modela, iPhone 12 Pro in iPhone12 Pro Max. Oblikovno ne prinašajo sicer nič novega je pa na voljo nekaj drugih tehničnih priboljškov. Vsi modeli imajo sedaj OLED zaslone, tudi najmanjši iPhone12 mini. Slednji, kot ime pove je najmanjši, z diagonalo zaslona 5,4 palca in cilja na populacijo, ki je še ni ujel val velikih zaslonov a si želijo novejše tehnike.
Kljub velikemu navdušenju pri drugih proizvajalcih glede prednje kamere vgrajena v luknjico v zaslonu se pri Applu trdno držijo svoje gornje izbokline za prednjo kamero in senzorje. Mini in osnovni iPhone 12 imata dve kameri na zadnji strani, glavno in širokokotno, medtem ko je kamerski trojček s telefoto kamero na voljo le pri Pro in Pro Max. Glavne kamere so še vedno 12 megapikselne, kot pri iPhone 11, izboljšava pa je predvsem v softverskem delu.
Vse štiri različice so opremljene z novim, zmogljivejšim Bionic14 procesorjem in podpirajo omrežja nove generacije 5G. Polnilni priključek je še vedno tipa lightning, vsi štirje modeli pa podpirajo tudi hitro brezžično polnjenje baterije. Pri Applu so se sedaj odločili, da v paketu ni več na voljo polnilnika, ampak le USB-C na lightning priključni kabel. Klasični ali brezžični polnilnik je tako potrebno dokupiti.
V prodajo prvo prihajata modela iPhone 12 in iPhone 12 Pro v novembru pa še iprone Pro Max in iPhone Mini.

Pin It on Pinterest

Share This