Ob 12. obletnici Ascend-a P1, ki je začetnik serije P, je Huawei predstavil najnovejšo linijo mobilnikov z izrazitimi fotografskimi lastnostmi. Novo serijo P so pri Huawei sedaj preimenovali in tako je prišla na trg nova blagovna znamka Pura 70.

Nova linija Huawei Pura 70 je na voljo v štirih različicah, vsi si delijo enake oblikovne poteze med katerimi izstopa trikotni otok kamere in seveda nov nabor hišnega, Huawei procesorskega nabora Kirin 9010. Pura 70 Ultra pa najbolj opremljen in impresiven aparat med vsemi.
Zastavonoša Pura 70 Ultra ima sicer enake osnovne specifikacije kot Pura 70 Pro+. Razlikuje pa se po tem da je zadnja stran oblečena v vegansko usnje, ima glavno kamero z 1-palčnim glavnim senzorjem s spremenljivo zaslonko, ter zložljivo lečo. Objektiv glavne kamere je opremljen z izvlečnim mehanizmom, ki kamero med uporabo dvigne, kar je prvič uporabljeno v mobilni telefoniji.

Huawei Pura 70 ima 6,6 palčni LTPO OLED zaslon s 120 Hz prilagodljivo hitrostjo osveževanja in ločljivostjo 2760 x 1256 slikovnih pik. Opremljena je s 12 GB RAM-a in 256 GB, 512 GB ali 1 TB prostora za shranjevanje. Kamerski sklop Pura 70 na zadnjem delu ohranja dve kameri od predhodnika Huawei P60. To sta ultraširoka kamera s 13 MP in telefoto z 12 MP . Glavna kamera ima še vedno spremenljivo zaslonko, vendar je zdaj nadgrajena s senzorjem s 50 MP.

Huawei Pura 70 Pro in Pro+ sta opremljena z 6,8 palčnim LTPO OLED zaslonom s frekvenco osveževanja 120 Hz in ločljivostjo 2.844 x 1.260 slikovnih pik. Zaslon je zaščiten z drugo vrsto stekla Kunlun, Huaweijeva patentna tehnologija, ki je bila prej na voljo le pri Mate 60 RS. Pura Pro Plus ima 16 GB RAM-a, medtem ko Pro 12 GB.

Huawei Pura 70 Pro in Pro+ imata tri zadnje kamere. Glavni s 50 MP, medtem ko je teleobjektiv dobil nadgradnjo, senzor s 48 MP, 3.5x objektiv z OIS. Kamera za ultraširoki zajem slike pa ima senzor s 12,5 MP. Ima tudi ima funkcijo Super Focus Macro, ki lahko izostri predmete, oddaljene 5 cm od kamere.

Ostale specifikacije serije vključujejo programsko opremo HarmonyOS 4.2, povezljivost 5G z dvema SIM karticama, dvopasovni Wi-Fi ac, Bluetooth 5.2, USB-C 3.1 Gen 1, NFC, dvofrekvenčni GPS in ne manjka niti satelitska komunikacija.

Za enkrat bo nova linja Pura 70 na voljo le na Kitajskem trgu, upamo pa da bo v doglednem času prišla tudi na druge trge ter ne sorski delbo ostala rezervirana le za Huawei domače kupce kot se je to zgodilo s serijo Mate60.

Pin It on Pinterest

Share This