Telekom Slovenije je uporabnikom platforme NEO, ki omogoča upravljanje vsebin in naprav pametnega doma z glasom v slovenskem jeziku, še dodatno izboljšal uporabniško izkušnjo. Tako sta na voljo popolnoma prenovljena spletna stran neo.io in nova mobilna aplikacija NEO, ki prinašata enak nabor TV-programov, kot so uporabniku na voljo na televiziji prek NEO Smartboxa.
Poleg tega je Telekom Slovenije pripravil še številne druge novosti. Napreden iskalnik NEO odslej podpira tudi iskanje po vsebinah YouTube in Voyo, v prihodnje pa bo dodanih še več virov informacij, po katerih se bo uporabnik lahko sprehajal s pomočjo govornih ukazov. Odlična prepoznava izgovorjene slovenske besede omogoča napredno uporabo TV-vsebin in upravljanje funkcij NEO Smartboxa.
Uporabniki platforme NEO z glasovnimi ukazi najpogosteje iščejo risanke. Sicer pa se več kot polovica vseh glasovnih poizvedb nanaša na menjavo programa (izgovorjeno ime programa), dobro tretjino pa predstavljajo konkretne vsebinske poizvedbe, in sicer iskanje filmov, serij, igralcev, videotek, aplikacij in podobno.
Mobilna aplikacija je na voljo v trgovinah Google Play in App Store.NEO na spletu in mobitelu lahko brezplačno preizkušate 30 dni. Uporabniki na spletni strani neo.io izpolnijo obrazec in prejmejo začasno geslo za dostop.

Pin It on Pinterest

Share This