Študija, objavljena v reviji American Journal of Clinical Nutrition (AJCN), razkriva, da bi lahko ura Galaxy Watch prispevala k preprečevanju ali zmanjševanju debelosti pri uporabnikih. Pokazala je, da so naprave Galaxy Watch natančno izmerile telesno sestavo, njihova natančnost pa je bila primerljiva z laboratorijskimi rezultati, ki so jih izvedli na Državni univerzi Louisiana v centru za biomedicinske raziskave Pennington in v centru za raka na Univerzi na Havajih.

Raziskovalna skupina z Državne univerze Louisiana, Centra za biomedicinske raziskave Pennington in Centra za raka Univerze na Havajih je izvedla študijo za oceno natančnosti podatkov o telesni sestavi, zbranih s pametnimi urami.

Študija je primerjala meritve telesne sestave, opravljene s senzorjem BIA (Bioelectrical Impedance Analysis) naprave Galaxy Watch4, s kliničnim merjenjem z dvoenergijsko rentgensko absorpciometrijo (DXA) in podvojeno laboratorijsko oktapolarno bioelektrično impedančno analizo.

Rezultati so pokazali, da je bila korelacija meritev BIA ure Galaxy Watch z referenčnima napravama 97-98 % natančna, kar zadeva maso brez maščobe, maščobno maso, maso skeletnih mišic, osnovno hitrost presnove in skupno telesno vodo. Rezultati študije kažejo, da lahko podatki iz nosljive naprave uporabnikom pomagajo pri spremljanju telesne sestave in izboljšanju zdravja s spremembo načina prehranjevanja in vadbe.

Prav tako kaže, da ura Galaxy Watch uporabnikom ponuja boljši vpogled v zdravje. Natančnost podatkov pomeni, da lahko uporabniki prilagodijo svoje vedenje, tudi če klinično testiranje ni na voljo. Tako lahko uporabniki bolje spremljajo svoje zdravje doma (med zdravniškimi posegi), na potovanjih ali pri delu na daljavo, kjer druge ocene morda niso na voljo.

Kako ura Galaxy Watch meri sestavo telesa?

Prednost ure Galaxy Watch je njena zmožnost merjenja telesne sestave – BIA in ne le indeksa telesne mase (BMI). Bioelektrična impedančna analiza (BIA) omogoča celovitejšo sliko zdravja in dobrega počutja. Razčlenjuje ključne podatke, kot so skeletne mišice, bazalni metabolizem, voda v telesu in odstotek telesne maščobe, in tako omogoča bolj poglobljen vpogled v telo in fizično zdravje. BIA se običajno meri v telovadnici ali na kliniki z uporabo specializirane opreme, zdaj pa je vsakomur na voljo z uro Galaxy Watch. Ne glede na to, ali želite shujšati, povečati mišično maso ali pospešiti metabolizem, je BIA natančen, preprost in priročen način za preverjanje in spremljanje napredka.

Pin It on Pinterest

Share This