Zložljivi pametni telefon naslednje generacije Huawei Mate X2 se ponaša s popolnoma novo kompaktno zasnovo. Zaslon velja za enega največjih v industriji in nudi izjemno uporabniško izkušnjo tako v popolnoma zloženi kompaktni obliki kot tudi v razprti. Ohišje iz jekla in ogljikovih vlaken je hkrati lahko, a dovolj robustno. Sklop štirih kamer Ultra Vision Leica in procesor Kirin 9000 z integriranim modemom za omrežja 5G nudijo nekatere najboljše razpoložljive tehnologije.
Brezšivno zložljivo oblikovanje omogoča, da pametni telefon Huawei Mate X2 zložite v kompaktno obliko s popolnoma gladkimi robovi, medtem ko je v razprti obliki zadnja stran nekoliko usločena. Zaradi tega je naprava na eni strani debela le 4,4 mm. Ker je točka ravnotežja premaknjena pred sredino pa je naprava popolnoma uravnotežena, ko je zaprta ali odprta.
Notranji prepogljiv zaslon z 20,3-cm oziroma 8-palčno diagonalo je eden največjih svoje vrste in ima magnetno uravnan sloj z nanodelci za preprečevanje odseva. Zunanji 16,3-cm oziroma 6,45-palčni zaslon OLED pa omogoča brezhibno uporabo pametnega telefona Mate X2, ko je ta zaprt. Oba nudita visoko ločljivost in hitrost osveževanja 90 Hz.
Huawei Mate X2 je zložen videti kot čudovito zasnovan pametni telefon, medtem ko je razmerje stranic 21 : 9 zunanjega zaslona popolnoma združljivo z večino priljubljenih aplikacij. V razprtem načinu se spremeni v obsežno pametno napravo z razmerjem 8 : 7,1, ki nudi preglednejšo in učinkovitejšo vizualno izkušnjo bodisi v navpični ali vodoravni postavitvi.
Z dvema zaslonoma Huawei Mate X2 ponuja najboljše iz obeh svetov. Večji zaslon ponuja obsežno površino za uživanje v različnih vsebinah, zložljivost naprave pa poveča prenosljivost. Na podlagi obsežnih raziskav o navadah uporabnikov je Huawei zasnoval zložljivo obliko tako, da omogoča edinstveno pametno uporabniško izkušnjo. Od brskanja po internetu in pisarniških opravil do spremljanja medijskih vsebin, spletnega nakupovanja in igranja iger, Huawei Mate X2 prinaša neverjetno poglobljeno in doživeto izkušnjo.
Prikaz več oken uporabnikom omogoča hiter predogled vsebine v drugi aplikaciji, ne da bi pri tem zaprli aktivno aplikacijo. Na primer predogled priponke v prejetem e-poštnem sporočilu ali odpiranje povezave v beležnici. Multiplikator aplikacij omogoča vzporedno odpiranje iste aplikacije, kar nudi boljši pregled na vsebino, na primer pri primerjavi različnih dokumentov ali brskanju po spletnih straneh in trgovinah. Prek funkcije MeeTime lahko uporabnik vsebino s svojega telefona izmenja s svojimi stiki hitro in enostavno, tako, da želene datoteke zgolj povleče v pogovorni vmesnik, kjer ni omejen z velikostjo, količino in obliko datotek.
Kot premijski predstavnik Huaweieve ponudbe in vodilni na področju tehnologije mobilnih kamer, se Huawei Mate X2 lahko pohvali s sklopom štirih kamer Ultra Vision Leica, ki uporabnikom omogočajo, da dokumentirajo in delijo utrinke iz svojih življenj v kristalni jasnosti. Široka kamera s 50 milijoni slikovnih pik ima enega prvih senzorjev z matriko barvnih filtrov RYYB (CFA), podpira združevanje slikovnih pik 4-v-1 in se lahko pohvali s funkcijo Full Pixel Octa PD AutoFocus za izjemno hitro ostrenje in zajemanje visokokakovostnih fotografij tudi pri šibki svetlobi. Teleobjektiv je zasnovan periskopsko in omogoča 10-kratno optično, 20-kratno hibridno in 100-kratno digitalno povečavo za fotografiranje z velike razdalje. Zadnja v sklopu, ultra široka kamera s 16 milijoni slikovnih pik pa celoten fotografski mozaik dopolni s podporo bližinskemu oziroma makro načinu fotografiranja, kjer se lahko uporabnik približa motivu vse do 2,5 cm.
Z dovršeno zložljivo zasnovo telefona Huaweia Mate X2 lahko uporabniki izkoristijo napredno kamero Ultra Vision Leica tudi za selfije. S sprednjo široko kamero, ki podpira zajemanje fotografij v visoki ločljivosti in visokim dinamičnim razponom, selfiji nikoli več ne bodo enaki.
Huawei Mate X2, ki ga poganja najbolj vsestranski 5G-procesor Kirin 9000 z največjim številom tranzistorjev do zdaj, zagotavlja neprimerljivo zmogljivost, energetsko učinkovitost in hitro povezljivost. Prav tako ima povsem nov pametni sistem anten, ki dinamično izbere najboljšo anteno glede na spremembe moči signala in načina uporabe. Ne glede na to, ali je telefon zložen ali razprt, v pokončni ali vodoravni legi, sistem v vsakem trenutku zagotavlja močen sprejem signala za optimalno uporabniško izkušnjo.
Za konec pa je tu še ogromna baterija s kapaciteto 4.500 mAh, ki podpira hitro polnjenje do 55 W s tehnologijo Huawei SuperCharge , najhitrejšo polnilno rešitvijo pri zložljivih napravah. S tem tudi kratki odmori za kavo ponujajo odlično priložnost za hiter in učinkovit priklop na polnilnik.
Huawei Mate X2 bo na voljo v beli, črni, kristalno modri in kristalno rožnati barvi z 256 GB oziroma 512 GB internega pomnilnika.

Pin It on Pinterest

Share This