S prihodom novih mobilnikov Huawei serije P40 se poraja vse več vprašanj glede njihove uporabnosti, povezane predvsem z odsotnostjo Google Play tržnice za aplikacije. Brez skrbi, večino aplikacij je še vedno moč namestiti tudi na Huawei mobilne telefone nove generacije. Dostopna točka za nalaganje aplikacij pa je sedaj AppGallery in če tam na najdete kar potrebuje, imate na voljo tudi MoreApps galerijo aplikacij ali pa uporabite APKPure. Slednjo toplo priporočamo, da si jo dodatno naložite, sploh če uporabljate več aplikacij.
Zagotovo so najbolj popularne aplikacije za družbena omrežja in med njimi Facebook ter Instagram. Še vedno jih je moč nemoteno uporabljati na mobilnikih Huawei. Lahko ju uporabljate na dva načina preko naložene aplikacije ali preko mobilnega brskalnika, enako kot na računalnikih.
Do aplikacije za Instagram in Facebook pridete po nekaj korakih več kot smo navajeni do sedaj. Na AppGalery ju ni, zato morate prvo naložiti MoreApps , ki jo najdete na omenjeni AppGalery. Za aplikacijo Facebook vam bo nato predlagan prenos s Facebook spletne strani. Aplikacija za Facebook pa je voljo tudi ali pa preko galerije aplikacij APKPure, Instagram pa je na voljo le v slednji. APKPure je vsekakor priporočljivo naložiti na Huawei mobilnik, saj imate tako dostop do precej velikega nabora aplikacij. Naj omenimo še, da pri namestitvi Facebooka ne pozabite še na namestitev Mesengerja.
V kolikor pa vam ta pot ne bo priročna lahko tako Facebook kot Instagram uporabljate preko spletnega brskanika na vašem mobilniku. Uporaba je identična tisti na vašem računalniku. So pa pri Instagramu omejitve glede uporabe, saj imamo preko aplikacije na voljo več funkcionalnosti. Za obe aplikacijo pa si lahko za lažji dostop lahko narediti bližnjice na začetnem zaslonu.
Upamo da si boste s temi navodili pomagali, tudi pri iskanju ostalih aplikacij ki jih mogoče pogrešate na osnovni aplikativni galeriji Huawei, ki pa je vsak dan bolje založena. A žalost pa za enkrat v kratkem z Googlom povezanih aplikacij ni za pričakovati.

Pin It on Pinterest

Share This