Drugi del predstavljajo prvi izzivalci najpopularnejših blagovnih znamk. Še vedno zveneča imena in seveda prvovrstni mobilni telefoni. Vsak ima svojo posebnost, ki ga loči od ostalih konkurentov.

LG G7 Thinq
LG-jev paradni konj se ponaša še s pripono ThinQ –za poimenovanje umetne inteligence (AI), ki pomaga uporabniku pri avtomatskih nastavitvah in prepoznavanju predmetov. Zaslon zavidljive diagonale 15,5 cm (6,1 palca) je sicer v izvedbi IPS LCD, a ga lahko po kakovosti postavimo ob bok zaslonom tipa AMOLED. Dvojna kamera za zajemanja fotografij in videa na zadnjem delu , ima glavni senzor s 16 MP z avtomatskim ostrenjem in stabilizacijo slike, medtem ko je drugi, tudi 16 MP, podporna, namenjena slikanju ozadij in za zajemanje širokega kota slikanja. Opremljen je z trenutno prvovrstnim hardverjem, procesorskem sklopu Snapdragon 845. Posebnost, ki ga nekoliko ločuje od konkurentov, pa je tako imenovana Boombox rešitev za predvajanje glasbe. Zasnova ohišja, ki dodatno ojači glasnost pri predvajanju glasbe preko zvočnikov mobilnika.

Sony Xperia XZ3
Sony je za Svojo predstavil nov, bolj zaobljen dizajn, s katerim lepše sede v dlan. Ta zaobljenost se kaže tudi na sprednji strani, saj se zdi kot da je zaslon spojen z ohišjem. Pod vso to zaobljenostjo se skriva hiter Snapdragon procesor 845 s 4 GB RAM-a, kar pomeni da je telefon hiter. Zasluge za to ima tudi dokaj čist Sonyev vmesnik na Androidu 9, ki uporabniku prinese vse kar potrebuje v lični in nezahtevni obliki. Kljub samo enemu fotoaparatu na hrbtni strani, pa je ta vrhunski in se pohvali z 19 MP in kopico dodatnimi lastnostmi, zaradi katerih so slike odlične. Zaradi velikosti telefona je gumb za zajem fotografije precej priročen in je vsekakor njegov adut, ki ga v vidiku uporabnosti postavi pred tekmece. Dodatno pa se lahko pohvali še s senzorji ob strani, ki zaznajo pritisk in nam na zaslonu odprejo posebni meni.

HTC U12+
HTC je svojega U12 opremil z znakom plus, kar nam da jasno vedeti, da to ni običajni model. Odlikujeta ga dve kameri na sprednji in dve kameri na zadnji strani. Spredaj obe 8 MP kameri služita ustvarjanju učinka zameglitve (bokeh), na zadnji strani pa kombinacija 16 MP in 12 MP predvsem približevanju (zumiranju) slike. Poleg vrhunskega čipa, zaradi katerega deluje tekoče, ima HTC U12+ tudi zanimiv dizajn, ki ga poimenujejo »liquid surface« in ustvarja zelo zanimiv vizualni učinek v steklenem ohišju telefona. Telefon je občutljiv na stiske, saj s pomočjo senzorjev zazna pritisk iz strani in takrat sproži določeno zahtevo. Zelo primerno, če želite zagnati fotoaparat samo s stiskom telefona in na enak način tudi sliko zajeti.

Pin It on Pinterest

Share This