Z iztekom leta se zaključuje sezona novosti in lahko naredimo revizijo aktualnih modelov. Pričeli bomo z vodilnimi in s tem najbolj prepoznavnimi. Še vedno prednjačijo establirane blagovne znamke, kljub temu pa se pojavlja vse več novih izzivalcev. Na trgu je letos prišlo kar nekaj zanimivih in uspešnih novosti predvem s predstvniki višjega razreda. Popularnost najboljših predstavnikov blagovnih znamk pa zagotovo pomaga tudi uspešnosti ostalih modelov in k tem prodaji mobilnih telefonov. Pomembnejše lastnosti mobilnikov, ki so zaznamovale letošnjo sezono pa so, zasloni ki segajo skrajne robove, dvojne ali trojne glavne kamere, bralniki prstnih odtisov pod zaslonom in vse večja uporaba umetne inteligence AI, ki je povezana z vse zmogljivejšimi hardverjem in seveda večjo procesorsko močjo.
Huawei Mate 20 Pro.
Trenutno najbolj vroča novost, ki prinaša prinaša kar nekaj zanimivih novosti. Bralnik prstnih odtisov nameščen pod ekranom na prednjem delu. Omogoča super hitro polnjenje, ter možnost brezžičnega polnjenja druge naprave z vgrajeno obilno baterijo s kar 4200mAh. Uvaja pa tudi nov, nano format zunanje spominske kartice. Poleg prvovrstnega procesorskega nabora, katerega center je hišni ponos procesor Kirin 980, je njegov glavni adut trojna kamera na zadnjem delu. Glavni senzor s kar 40 MP, drugi za širokokotni zajem slike z 20MP in še 8MP za zajem ozadij. Izjemno kvaliteten pa je tudi velik AMOLED zaslon z diagonalo 16 cm (6,3 palca).
Samsung Galaxy Note 9
Top model korejskega proizvajalca, ki je dobil v novi izvedbi predvsem močnejšo hardversko platformo. Najzmogljivejši Samsung ima zaslon tipa AMOLED ki zmeri v diagonalo zavidljivih 16,2 cm (6,4 palca). Dvojna kamera na zadnjem delu, omogoča odlične rezultate v različnih svetlobnih pogojih, saj ima glavna kamera z 12 MP dvostopenjsko zaslonko. Dodatna kamera z 12 MP pa je namenjena predvsem slikanju oddaljenejših scen in ozadij, medtem ko ima prednja selfie z 8MP tudi avtomatsko ostrenje. Odlikuje ga tudi velika baterija s 4000mAh, ki pomaga da prvokategornik zdrži dlje. Posebnost modela, Pisalo S Pen lahko uporabljamo kot daljinski upravljalnik, kot 3D miško za predvajanje prezentacij ali kot daljinski sprožilec kamere.
Apple Iphone Xs
Letošnja nova generacija sicer ne prinaša nobene revolucije a je kljub temu izstopajoč igralec na mobilnem trgu. Letošnja izdaja je postregla predvsem z novim še hitrejšim procesorjem, saj ima vgrajeno novo generacijo hišnega čipa Bionic A12. Najhitrejši iPhone vseh časov, kot so ga poimenovali pri Applu ima zaslon tipa OLED, ki meri v diagonalo 14,7 cm (5,8 palca). Zadnja dvojna kamera ima glavni senzor z 12MP, ter dodatni za zajem ozadij z 12MP. Poleg prepoznavne blagovne znamke pa zopet izstopa predvsem z najvišjim cenovnim razredom

Pin It on Pinterest

Share This