Huawei je razglasil 57 zmagovalcev fotografskega natečaja XMAGE 2023, ki je izpostavil fotografije, posnete z napravami Huawei. Podeljene so bile tri glavne nagrade, 17 nagrad za najboljša dela v posameznih kategorijah, 34 nagrad za drugo mesto in tri častne omembe. Med nagrajenci tudi Andreja Ravnak iz Slovenije.

Foto: Piotr Cebula (Poljska)

Zmagovalci so bili izbrani med več kot 600 tisoči deli, ki so bila prijavljena med 7. aprilom in 15. avgustom iz skoraj sto držav. Največ del je prispelo iz Kitajske, pa tudi iz Malezije, Turčije, Poljske, Filipinov in Združenih arabskih emiratov. Pri tem so bili najbolj priljubljeni telefoni Huawei P60 Pro, Huawei P40 Pro in Huawei Mate 40 Pro.

Foto: Dou Chuanli (Kitajska)

Fotografije »Zmajevi oblaki« Domcarja Calinawana Lagta s Filipinov, »Letalski šov« Piotra Cebule iz Poljske in »Neustrašni orel« Dou Chuanlija s Kitajske so prepričale strokovno žirijo, da jim je podelila veliko nagrado. Avtorji bodo prejeli 10.000 ameriških dolarjev (pred obdavčitvijo) iz sklada za ustvarjanje XMAGE, s čimer Huawei želi podpreti njihovo fotografsko delo in jih obenem spodbuditi, da za svoje ustvarjanje še naprej uporabljajo Huaweieve telefone.

Foto: Andreja Ravnak (Slovenija)

Letošnje tekmovanje je vključevalo vrsto kategorij, med drugim Nočni sprehod, Portret, Umetnost in moda, Na prostem, Pozdravljeno življenje, Akcija in Pripovedovanje zgodb. Nove kategorije so bile dodane, da bi udeleženci lahko razvili ustvarjalnost in predstavili edinstvene poglede na svet.

Foto: Zhang Wei (Kitajska)

Žirija je izbrala 17 zmagovalcev kategorij in 34 drugouvrščenih, ki bodo prejeli po 1500 oziroma 1000 ameriških dolarjev iz sklada za ustvarjanje XMAGE.

Foto: Rhon Paolo C. Velarde (Filipini)

Med nagrajenci najdemo slovensko fotografinjo Andrejo Ravnak. Andreja je po izobrazbi in profesiji arhitektka, sicer veliko ljubiteljica naravnih lepot našega čudovitega planeta. Je nosilka naziva Mojstrica fotografije v Fotografski zvezi Slovenije in naziva Excellence FIAP diamond 1 v mednarodni fotografski zvezi. Je prejemnica številnih mednarodnih fotografskih nagrad in pogosto vabljena tudi v žirijo na domače in tuje fotografske projekte.

Foto:Wang Hanbing (Kitajska)

Za celoten seznam nagrajencev obiščite uradno spletno stran: https://consumer.huawei.com/en/campaign/xmage

Pin It on Pinterest

Share This