Tehnološki velikan Xiaomi je objavil, da je nadzorna kamera za dom Mi 360°, pridobila certifikat Kitemark™ za pametne domače naprave IoT, ki ga podeljuje British Standards Institution (BSI) iz Velike Britanije. Xiaomijeva mobilna aplikacija Home pa je poleg tega prejela certifikat Kitemark™ za varne digitalne aplikacije.
Pridobljena certifikata Kitemark ™ pomenita, da so izdelki Xiaomi v skladu z najboljšo varnostno prakso, vključno s standardom EN303645, ki ga je izdal Evropski inštitut za telekomunikacijske standarde (ETSI). To je še en mejnik neumornih prizadevanj družbe Xiaomi pri zaščiti informacijske varnosti in zasebnosti potrošnikov.
Xiaomi ima v lasti vodilno svetovno potrošniško spletno platformo AIoT z več kot 351 milijoni povezanih naprav in 49 milijoni uporabnikov. Varnost in zasebnost uporabniških podatkov pri Xiaomi postavljajo za svojo prednostno nalogo. Zato so vzpostavil celovit okvir upravljanja in tehnologije, ki ščiti varnost podatkov. Xiaomi-jeva platforma Mi AIoT je certificirana tako s standardom upravljanja varnosti informacij ISO/IEC 2700, kot s sistemom BSI za upravljanje informacij o zasebnosti ISO/IEC 27701. Hkrati je Xiaomi objavil izhodišča za kibernetsko varnost za potrošniške spletne naprave ter belo knjigo o zasebnosti Xiaomi IoT, kjer sta na celovit način predstavljeni usmeritev in praksa podjetja glede varovanja zasebnosti.

Pin It on Pinterest

Share This